Search for content, post, videos

Peste cu dovlecei

Peste cu dovlecei este un preparat delicios si sanatos. Se poate face cu orice fel de peste dar este recomandat sa folositi fileuri.

Ingrediente

500 g file de peste
300 g dovlecei
400 g rosii decojite in bulion
3 cepe
4 catei de usturoi
100 ml ulei
800 ml apa
2 legaturi marar
2 linguri faina
sare
piper

Mod de preparare

Se spala pestele, se taie bucati si se lasa la scurs. Se dau bucatile de peste prin faina si se prajesc pe ambele parti, in 50 ml de ulei.

Se curata ceapa, usturoiul si dovleceii. Ceapa si usturoiul se taie marunt, iar dovleceii in rondele groase. In uleiul ramas se caleste putin ceapa si usturoiul, apoi se adauga dovleceii si se sting cu apa calda.

Cand dovleceii sunt pe jumatate fierti se adauga bucatile de peste si se continua fierberea inca 5 minute.

Se adauga rosiile si o parte din bulion si se introduce cratita in cuptor pentru 15 minute. Se pune sare si piper la sfarsit.  Mararul tocat fin se presara peste portii, inainte de afi servite la masa.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *