Search for content, post, videos

Pasca cu ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varianta 1

Ingrediente :  – aluat de cozonac
– 6 oua
– 150g zahar
– 1 plic zahar vanilat
– 50 g cacao
– 3 linguri lapte
– migdale

Mod de preparare:

Ingrediente aluat :  – 1 kg de faina
– 50 g drojdie
– 2 pahare lapte
– 200gr unt ulei sau margarina
– 5 oua
– 250gr zahar
– un varf de cutit sare

Puneti faina intr-un vas dupa care adaugati drojdia dizolvata in laptele cald. Separat bateti albusurile, frecati galbenusurile cu zahar si adaugati-le in mijlocul gramezii de faina. Continutul se amesteca pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini sau de pereti vasului. La sfarsit, se adauga untul topit dupa care se lasa la dospit pentru 1-3 ore.

Aluatul de cozonac se imparte in 3 parti aproximativ egale. Dina una dintre acestea se intinde o foaie de marimea tavii in care urmeaza sa coacem pasca si de o grosime de jumatate de centimetru. Inainte de a aseza aluatul in tava, aceasta trebuie sa fie unsa cu unt.
Din celelalte doua parti de aluat ramase se modeleaza doua suluri de grosimea unui creion care se impletesc si se aseaza de jur imprekur, lipite de marginile tavii in care ati asezat prima parte de aluat. Cand totul e gata, lasati sa creasca si treceti la amestecarea umpluturii.

Umplutura

Separati ouale in galbenusuri si albusuri. Amestecati apoi galbenusurile cu zaharul pisat si cu pliculetul de zahar vanilat pana continutul capata consistenta unei creme. Adaugati apoi 50 de grame de cacao inmuiata in 3 linguri de lapte. Totul se amesteca bine.
In alt vas, se bat albusurile spuma care la sfarsit se toarna peste amestecul de galbenusuri. Crema rezultata se toarna peste aluatul din tava iar deasupra se presara migdale taiate marunt.

Varianta 2

Puteti alternativ amesteca umplutura din 200 de grame de ciocolata menaj, 100 de grame de alune, si cate 1 lingurita de unt si de faina. Ciocolata se topeste pe aburi, se amesteca cu alunele macinate, apoi cu untul si faina.

In fine, tava se aseaza in cuptorul incins si se lasa la copt aproximativ 45 de minute. Pofta buna!
Puteti vedea si reteta pentru pasca cu branza.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *