Search for content, post, videos

Pasca cu branza

Varianta 1

Ingredinete aluat:

250g faina
150g zahar
80g unt
1 ou
1 galbenus de ou
1 varf de cutit de sare

Intr-un vas, se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen care se inveleste intr-o folie de plastic si se pune la frigider o ora. In tava, doua parti din aluat o veti intinde pe fundul acesteia iar restul pe margine.

Ingrediente umplutura

3 oua
600g branza dulce
50g unt
150g zahar
200g smantana
1 praf de copt
1 plic zahar vanilat
eventual stafide, dupa preferintele fiecaruia

In timp ce lasati branza la scurs, amestecati untul cu galbenusurile de ou si cu zaharul, pana ce acesta se topeste si obtineti un amestec omogen. In alt vas, combinati branza cu smantana si praful de copt dupa care se amesteca cu amestecul de mai sus. Separat, se bat spuma albusurile, care se amesteca cu restul compozitiei pana la omogenizare.

La fina, crema se adauga peste aluatul din tava si se lasa in cuptorul incins 45 de minute la foc si inca 10 minute cu focul stins.

Varianta 2

In varianta a doua de pasca cu branza, veti folosi un aluat de cozonac, de genul celui descris la pasca cu ciocolata. Pentru umplutura veti folosi urmatoarele ingrediente:

– 1 kg branza dulce
– 6 galbenuse de ou
– 200 g zahar
– sare
– scortisoara
– un ou

Mod de preparare
Amestecati intr-un vas galbenusurile cu zahar si adaugati treptat sare si arome dupa gust (esenta de lamaie, rom etc.). La final adaugati si branza. Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi adaugindu-se pe rand sarea, aromele si branza. Compozitia se dauga peste aluatul din tava dupa care se unge totul cu un ou batut. La final se adauga si scortisoara, presarata usor deasupra. Pasca se tine la cuptor o ora dupa care se poate servi.

Puteti vedea si reteta : pasca cu ciocolata.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *