Un fel de mancare economic si desoebit de gustos. Este un bun aperitiv care poate fi acompaniat de salata verde.
Ingrediente
500 gr faina
30 gr drojdie
250 ml lapte
unt
300 gr morcovi
o lingurita zahar
ulei
sare
Mod de preparare
Se amesteca faina cu sarea. Se inmoaie drojdia in putin lapte cald, apoi se pune in faina, se amesteca cu untul inmuiat si cu restul de lapte pentru a se obtine un aluat omogen.
Morcovii se curata si se rad, apon se amesteca in aluat. Se amesteca aluatul si se lasa sa creasca.
Se framanta din nou aluatul, apoi se pune intr-o forma pentru chec unas cu ulei. Lasati sa mai creasca putin apon introduceti tava in cuptorul incins in prealabil (se incalzeste cuptorul la 205 grade Celsius). Trebui esa stea la copt 45-50 de minute. Verificati daca e coapta infigand o scobotoare in centru. Scobitoarea trebuei sa fie curata cand o scoateti.
Se lasa paine ala racit, apoi se scoate din tava.
Painea poate fi mancata cu branza frecata cu piper si mustar , alaturi de salata verde. Ca sa obtineti o delicatesa, taiati painea cuburi, puneti deasupra masline si cuburi de branza, apoi infigeti o scobitoare.