Search for content, post, videos

Paine cu morcovi

Un fel de mancare economic si desoebit de gustos. Este un bun aperitiv care poate fi acompaniat de salata verde.

Ingrediente

500 gr faina

30 gr drojdie

250 ml lapte

unt

300 gr morcovi

o lingurita zahar

ulei

sare

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea. Se inmoaie drojdia in putin lapte cald, apoi se pune in faina, se amesteca cu untul inmuiat si cu restul de lapte pentru a se obtine un aluat omogen.

Morcovii se curata si se rad, apon se amesteca in aluat. Se amesteca aluatul si se lasa sa creasca.

Se framanta din nou aluatul, apoi se pune intr-o forma pentru chec unas cu ulei. Lasati sa mai creasca putin apon introduceti tava in cuptorul incins in prealabil (se incalzeste cuptorul  la 205 grade Celsius). Trebui esa stea la copt 45-50 de minute. Verificati daca e coapta infigand o scobotoare in centru. Scobitoarea trebuei sa fie curata cand o scoateti.

Se lasa paine ala racit, apoi se scoate din tava.

Painea poate fi mancata cu branza frecata cu piper si mustar , alaturi de salata verde. Ca sa obtineti o delicatesa, taiati painea cuburi, puneti deasupra masline si cuburi de branza, apoi infigeti o scobitoare.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *