Search for content, post, videos

O reteta usor de preparat si delicioasa – prajitura cu branza si stafide! Ai nevoie de cateva ingrediente

Vremea monotona iti sporeste apetitul si vrei sa te rasfeti tot mai tare cu un preparat delicios, dar simplu de gatit? Ei bine, iti propunem sa incerci prajitura cu branza si stafide, o reteta pe care cei dragi tie o vor adora.

Ingrediente necesare pentru aluat:

– patru oua mari
– 13 linguri de zahar
– 13 linguri de ulei
– 13 linguri de lapte
– 17 linguri de faina
– un praf mare de sare
– un pliculet de praf de copt
– esenta de rom
– coaja rasa de portocala

Ingrediente necesare pentru umplutura:

– 700 de grame de branza dulce de vaci
– 150 de grame de stafide
– trei linguri de smantana
– patru oua
– coaja rasa de lamaie
– esenta de rom
– trei linguri de gris
– 100 de grame de zahar pudra vanilinat

Mod de preparare prajitura cu branza si stafide:

Amesteca faina cu praful de copt, iar mai apoi mixeaza ouale cu zaharul, pana se vor transforma intr-o spuma. Incorporeaza uleiul, laptele, iar mai apoi adauga si coaja de porocale si esenta de rom. Omogenizeaza amestecul cu faina si sarea, dupa care rastoarna jumatate din compozitie intr-o tava tapetata. Las-o la cuptor pana prinde o crusta.

Separa albusurile de galbenusuri, marunteste branza, iar apoi adauga galbenusurile si zaharul. Nu uita de smantana, dupa care amesteca grisul, coaja de lamaie si esenta de rom. Bate totul spuma si omogenizeaza-le in umplutura. Scoate tava si intinde-o, dupa care rastoarna restul de aluat si niveleaza. Da-o la cuptor si las-o pani devine aurie.

La final, presara zahar pudra si serveste-o rece!

Pofta buna!

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *