Search for content, post, videos

O greseala frecventa – parti ale fructelor si legumelor pe care le ignoram

Din cauza lipsei de informare sau a unor mofturi culinare cei mai multi dintre noi irosim mare parte din alimente (ne gandim la cojile, tulpinele sau semintele fructelor/ legumelor, care cel mai adesea ajung in cosul de gunoi).

Iata care sunt cele mai bune parti ale fructelor si legumelor pe care ar trebui sa le consumam mai des.

Coaja de mar – este bogata in fibre si vitamine (contine mai multe decat pulpa); in plus, contine si quercetina, un antioxidant benefic pentru creier si plamani.

Coaja de portocala – protejeaza organismul impotriva bolilor de inima si a inflamatiilor si, mai mult decat atat, micsoreaza colesterolul. Se recomanda ca fructul sa provina dintr-o cultura ecologica. Coaja se poate consuma razuita in diverse retete.

CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *