Search for content, post, videos

Ghiveci calugaresc

Ghiveciul calugaresc este un fel de mancare usor de gatit, ieftin, usor si plin de vitamine. Acest ghiveci este mancarica cumpatata care, daca e bine randuita, te face de lingi cratita si pe dosul afumat si pupi si mana care-a facut-o, ca-i sfintita.

Se aleg legume proaspete, tinere, dupa cum urmeaza: fasole verde, mazare, bame, conopida, vinete, dovlecei, varza, ardei grasi, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, patrunjel verde, marar.

Pastaile de fasole se curata, se spala si se lasa sa se scurga; boabele de mazare se oparesc in apa clocotita si sarata, timp de 15-20 minute.

Bamele se curata si se oparesc in bors, in care se adauga un varf de cutit de sare de lamaie (numai daca borsul nu este suficient de acru) si se lasa 3-5 minute.

Conopida desfacuta in buchetele se tine intr-un vas cu apa sarata 10-15 minute, dupa care se spala si se opareste 3-4 minute.

Vinetele se curata, se taie in bucati potrivit de mari, se asaza intr-un vas, se presara cu sare si se lasa o ora pana ce se scuge toata zeama amara, dupa care se spala si se scurg de apa intr-un servet curat si se prajesc usor in ulei pe ambele parti pana ce se inmoaie.

Patrunjelul verde si mararul se toaca marunt, iar ceapa se taie sub forma de pestisori. Din rosii se prepara un suc, la care se adauga sare dupa gust. Dovleceii se rad de coaja, se taie in felii si se oparesc 2-3 minute.

VEZI AICI CONTINUAREA

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *