Search for content, post, videos

Galusti cu prune, desertul verii! Trucul pe care trebuie sa-l stii ca sa obtii un desert delicios

Vara inseamna, fara doar si poate, galusti cu prune, asa ca rasfata-ti simturile cu un preparat delicios, ce te va ajuta sa savurezi din plin gustul dulce-acrisor si aromat al prunelor coapte.

Ingrediente necesare pentru galusti cu prune:

– un kilogram de cartofi
– doua oua
– 250 de grame de faina
– doua linguri de unt

Ingrediente necesare pentru garnitura:

– 300 de grame de prune
– 200 de grame de pesmet
– doua linguri de ulei
– 150 de grame de zahar tos
– esenta de rom

Mod de preparare:

Pune cartofii la fiert in coaja, dupa care curata-i si piseaza-i bine. Asteapta sa se raceasca.
Intre timp, intr-o tigaie, amesteca pesmetul in ulei si rumeneste-l bine, dupa care, cand s-a racit, pune zaharul si esenta.

Amesteca cartofii cu untul si faina ca sa obtii un aluat moale, ce nu se lipeste de maini.

Pune apa la fiert, iar intre timp, cu palmele ude, formeaza bile de aluat, in care pune la mijloc o pruna. Se remodeleaza in palma astfel incat fructele sa fie acoperite in aluat.

Pune-le la fiert si asteapta pana cand se ridica la suprafata apei. La final, scoate galustile si trece-le prin pesmetul cu zahar.

Pofta buna!

Ca sa obtii galuste delicioase e musai sa folosesti cartofi albi, fainosi, iar pentru ca prunele sa fie delicioase, injumatateste-le si pune la mijloc un amestec de zahar brun si scortisoara.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *