Search for content, post, videos

Fursecuri. Reteta pentru cele mai delicioase dulciuri facute in casa

Un fel de mancare pentru toata familia, asta putem spune despre fursecuri. Ele pot fi insotite de un ceai sau cacao cu lapte . Un desert foarte bun si usor de preparat.

Ingrediente

125 gr unt
90 gr zahar brun
90 gr zahar
2 oua
1/2 lingura de esenta de banilie
1/2 lingura de bicarbonat de sodiu
90 gr faina
un pahar de lapte
150 gr fulgi de ovaz
150 gr ciocolata neagra de menaj
60 gr fructe uscate

Mod de preparare

Untul, tinut la temperatura camerei, se pune intr-un castron impreuna cu cele doua tipuri de zahar si se bate cu telul pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza ouale bature si esenta de vanilie, amestecand incontinuu.

Se amesteca bicarbonatul cu faina si se adauga treptat in crema, amestecand incontinuu. Apoi se toarna ,aptele putin cate putin. SE pun si fulgii de ovaz si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza ingredientele.

Ciocolata si fructele usecate se taie marunt si se adauga in compozitie. Apoi se ia cate o lingura din amestec si se pune pe tava la o distanta de 5 cm una de alta. Se aplatizeaza si se brazdeaza usor cu o furculita.

Se introduce tava in cuptorul incins (180 de grade) si se coc cam 10 minute. Dupa ce s-au copt se scot din tava, la 2-3 minute dupa ce le scoatem din cupror, si le desprindeti de pe tava cu ajutorul unei spatule metalice.

Daca doriti ca fursecurile sa fie maro adaugati si cacao. Fructele uscate pot fi de mai multe feluri: nici si arahide sau migdale si fistic, etc

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *