Search for content, post, videos

Friptura de vita cu sos de ceapa! Pur si simplu innebunesti de placere

Daca te-ai plictisit de preparatele clasice, cu carne de pui ori porc si ai vrea sa mananci ceva mai deosebit iti recomandam friptura de vita cu sos de ceapa, ce este extrem de delicioasa si usor de gatit.

Ai nevoie de:

– un kilogram de carne de vita
– cinci cepe
– patru linguri de ulei
– doua linguri de boia dulce
– 200 ml de apa
– 300 ml de vin rosu
– sare si piper

Mod de preparare:

Ca sa gatesti acest preparat trebuie sa cureti ceapa si sa o tai sub forma de solzisori, dupa care sa o calesti intr-o tigaie cu ulei incins, pana cand devine sticloasa.

Citeste si: Pastravi si cartofi noi la gratar, cea mai simpla reteta! Cum sa o prepari

Ulterior, adauga carnea de vita taiata sub forma de cubulete si asteapta sa se rumeneasca pe toate partile.

Adauga boia, sare si piper, dupa gust, dupa care toarna apa si vinul si lasa preparatul la gatit pana cand furculita intra cu usurinta in carne, iar sosul a scazut.

In cazul in care e nevoie mai adauga putina apa sau vin.

O poti servi cu niste cartofi la cuptor cu rozmarin sau o salata de varza.

Pofta buna.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *