Search for content, post, videos

Friptura de porc la tava

Este un fel de mancare usor. Se pregateste destul de repede si este foarte gustos. Aceasta friptura merge insotita de un vin bun.

Ingrediente

1.3 kg carne de porc

2 catei de usturoi

boia

mustar

cimbru

oregano

piper cayenne

6 ardei grasi rosii

un ardei gras verde

o telina mica

o ceapa

ulei de masline

patrunjel

sare

Mod de preparare

Se curata cateii de usturoi, se zdrobesc si se amesteca cu sare, o lingurita de boia, o lingurita de mustar, cimbru, oregano si un varf de cutit de piper cayenne. 

Se spala carnea, se usuca prin tamponare cu servete de hartie, apoi se presara cu amestecul de condimente si se lasa sa stea o ora.

Intre timp se coc ardeii, se curata de miele si semnite si se taie fasii. Se curata si telina si se taie bucati.

Se unge cu ulei o tava. Se pun pe fundul tavii o parte din legume , se aseaza carnea deassupra si se aranjeaza in jurul ei fasiile de ardei gras verde, cateva fasii din ardei rosu , telina si ceapa tocata. Se acopera vasul si se baga la cuptor, l afoc mediu, se tine 2 ore.

Ardeiul rosu ramas se mixeaza, se adauga sare si piper si se leaga cu ulei de masline. Se tine la rece.

Carnea se serveste garnisita cu patrunjel, cu sos rece si alaturi se pot pune cativa cartofi fierti.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *