Este un fel de mancare exotic. Aceste placintele pot fi servite ca aperitiv si merg foarte bine insotite de o bere rece sau un pahar de vin rose.
Ingrediente
Pentru aluat:
300 grame faina
o lingura de zahar
2 linguri de ulei de masline
o lingura de sare
drojdie de bere
Pentru umplutura:
ulei de masline
O ceapa
180 de grame felii subtiri de sunca afumata
O conserva de boabe de fasole
O lingurita de praf de chili
Cate un ou pentru fiecare placinta
Sare
Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 150 ml apa calda si se lasa cateva minute ca sa se umfle. Se face o gropita in faina si se toarna in ea drojdia amestecata cu sare si zahar. Se framanta pana se incorporeaza ingredientele. Se framanat bine cam 10 minute apoi se acopera vasul cu un servet si se lasa sa creasca 2 ore , intr-un loc calduros.
Intre timp se prepara umplutura. Se incazeste putin ulei intr-o tigaie mare, se adauga ceapa curatata si tocata marunt, se caleste 5 minute, apoi se adauga sunca si boabele de fasole. Se lasa acest amestec 5 minute pe foc, apoi se adauga praful de chili si se stinge focul.
Aluatul se presara cu faina si se intinde cu mainile. Se taie sub forma de cercuri cu raza in jur de 20 de cm , pueteti folosi o farfurie ca tipar. Se aseaza cercurile intr-o tava unsa cu ulei.
Se pune umplutura pe jumatate din suprafata cercurilor. Se face o gropita in mijlocul aluatului si se pune un ou, apoi se sareaza. Marginile aluatului se umezesc, apoi se indoaie jumatatea libera peste umplutura. Dupa ce aranjati toate placintele in tava, le ungeti cu ulei si le bagati in cuptorul incins in prealabil (indicata este o temperatura de 210 grade Celsius) unde staiu la copt in jur de 15 minute.