Search for content, post, videos

Delicios, perfect pentru vara! Cum gatesti vinete evantai cu mozzarella si rosii

Vara este, fara doar si poate, sezonul legumelor, motiv pentru care daca ai adoptat un stil de viata sanatos si vrei sa te rasfeti cu preparate delicioase, iti propunem vinete evantai cu mozzarella si rosii, o reteta ce se gateste rapid si, mai mult de atat, e delicioasa.

Ai nevoie de:

– patru vinete mediii
– 200 ml de suc de rosii
– 3-4 rosii
– frunze de busuioc
– doi catei de usturoi
– 2-3 linguri de masline
– 100 grame de pesmet
– patru linguri de parmezan ras
– 150 de grame de mozzarella
– sare
– piper

Mod de preparare:

Spala bine vinetele, dupa care taie-le sub forma de felii pe lungime, insa fara sa indepartezi codita.
Intr-o tava incapatoare, toarna sosul de rosii, dupa care aseaza vinetele feliate. Mai apoi adauga rosii si mozzarella si frunze de busuioc, printre feliile de vinete.

Presara sare, piper, precum si usturoiul zdrobit si ulei de masline, dupa care infasoara tava in folie de aluminiu si da-o la cuptor pentru 50-60 de minute, la 180 de grade.

Dupa ce vinetele s-au copt, presara peste ele amestecul de parmezan, pesmet, sare si piper. Da vinetele din nou la cuptor pentru cinci minute.

De asemenea, daca preferi retetele sofisticate, poti sa adaugi si rodie. Ba mai mult, aceasta reteta merge de minune sa fie consumata cu un sos preparat din smantana, usturoi pisat si zeama de lamaie.
Pofta buna!

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *