Search for content, post, videos

Cum se coc vinetele corect. Cele mai simple trucuri ca sa le cureti mai usor

Cum se coc vinetele corect. Cele mai simple trucuri ca sa le cureti mai usor

Adori salata de vinete, dar nu stii cum se coc vinetele corect? Astazi iti prezentam cele mai simple si mai eficiente trucuri care te ajuta sa le cureti mai rapid si mai usor.

Salata de vinete sau ghiveciul de legume in care adaugi si vanata coapta sunt niste delicii culinare, dar multi se feresc pentru ca nu stiu sigur cum sa coaca vinetele si cum sa le curete simplu. Sunt cateva metode pe care le poti aplica, in functie de metoda de copt aleasa.

Citeste si: Cum pregatesti cea mai buna salata de vinete! Trucul pe care trebuie sa-l stie orice gospodina

Cum se coc vinetele corect?

In primul rand, mare atentie cand alegi vinetele. Trebuie sa fie inchise la culoare, pentru ca altfel inseamna ca nu sunt coapte. Coada trebuie sa fie intr-o nuanta de verde, daca este uscata, atunci vinetele s-au invechit. La pipait, trebuie sa fie un pic pufoase, nu foarte tari.

Atunci cand le coci, indiferent daca folosesti un gratar, le pui pe foc de lemne sau pe aragaz, ori utilizezi o plita incinsa, coaja trebuie sa se carbonizeze pe alocuri, pentru ca legumele sa prinda acel miros si gust specific, de afumat, conform Laura Laurentiu.

Coacerea pe gratar, disc sau flacara

Se incinge bine instrumentul ales, se spala vinetele, se pun la uscat si se patrund cu o furculita din loc in loc. Daca nu faci asta, risti sa iti explodeze leguma in timp ce se coace. Se pun vinetele la copt, dar se intorc de pe o parte pe cealalta, ca sa se coaca uniform. Sunt gata cam in maximum 30 de minute, atunci cand coaja este arsa, iar miezul este moale de la varf pana la coada.

NU se curata vinetele sub un jet de apa, pentru ca acesta distruge gustul vinetelor. Dupa ce se coc, se pun intr-o sita peste un vas, ca sa se scurga sucul din ele. Atentie la un alt detaliu foarte important! Niciodata nu se folosesc alte instrumente decat cele de lemn, in prepararea si pregatirea vinetelor coapte. Asadar trebuie sa aveti la indemana lingura si cutit de lemn.

Se pune apoi cate o vanata pe un tocator de lemn. Se despica pe lungime cu o lingura de lemn, de la coada pana la varf. Se ridica usor pulpa coapta, apoi se scobeste si razui bine pulpa, iar la final o pui in sita la scurs.

Coacerea vinetelor la cuptor

Gustul nu este la fel de bun, tocmai de aceea Laura Laurentiu recomanda aceasta metoda de coacere mai degraba pentru cei care vor sa faca zacusca. Se spala vinetele, se taie cozile, apoi se taie vanata in doua, pe lungime. Se pune un praf de sare pe partea cu taietura. Se incinge cuptorul la 210 grade Celsius cu functia grill. Apoi se pun vinetele intr-o tava cu taietura in jos, pe o hartie de copt.

Se coc vinetele cam 15-25 de minute, in functie de dimensiune si se scot cand se inmoaie bine miezul, iar pe coaja apar urme de arsura. Se pun vinetele putin la scurs. Apoi se scobesc cu lingura de lemn cat sunt inca suficient de fierbinti. Miezul iese foarte usor si rapid, fara sa se murdareasca de arsura, apoi se pune si se lasa mai mult la scurs.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *