Search for content, post, videos

Cum sa prepari cei mai buni mici chiar la tine acasa! Secretul pentru a obtine un gust delicios!

N-a mai ramas mult timp pana cand vom sarbatori 1 Mai, iar de pe masa nu vor lipsi, evident, micii. Totusi, iti propunem sa nu te avanti sa cumperi unii din comert, ci sa-i prepari tu, chiar la tine acasa.

Descopera care este cea mai buna reteta de mici de casa, al caror gust nu va putea fi comparat, mai jos. Ai nevoie de:

– un kilogram de carne de vitel
– 500 de grame de carne de porc
– 200 de carne de miel
– doua capatani de usturoi
– condimente – cimbru, rozmarin, chimen, sare, piper
– o jumatate de lingurita de bicarbonat
– miez de paine

Mod de preparare:

Primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a pregati mici este sa treci prin masina de tocat carnea, poti chiar sa o treci de doua ori, ca sa fie mai fina.

Apoi, umezeste painea si amesteca cu usturoiul tocat marunt, dupa care amesteca carnea. Se framanta amestecul, in timp ce se adauga condimentele si bicarbonatul, pana se va obtine pasta de mici.

Dupa ce este gata, se lasa la rece pentru 20 de minute, timp in care avem grija sa incingem gratarul. Se uda un blat de lemn, dupa care luam cate doua linguri de carne, pe care o modelam in palmele ude, pana obtinem forma de mici, dupa care se pun pe blatul de lemn si se lasa din nou la rece, de data aceasta pentru 10 minute.

Micii se pun pe gratarul incins timp de cinci minute, ca sa se faca bine.

Pofta buna!

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *