Ne putem mandri, pe buna dreptate, cu faptul ca in tara noastra se gaseste unul dintre cele mai sanatoase fructe din lume – catina. Cunoscuta si sub denumirea de „ginseng romanesc”, catina este foarte bogata in vitamina C (are de 10 ori mai mult continut de vitamina C decat citricele) si este un puternic antioxidant.
Una dintre cele mai simple modalitati de a te bucura de proprietatile si beneficiile catinei este sa o conservi sub forma de sirop. Iata cum se pregateste acesta.
1. Pregateste ingredientele de care ai nevoie
Ai nevoie de: 1kg de catina, 8 l de apa, 2 kg zahar, 2 tablete aspirina, 1 varf cutit de sare de lamaie.
2. Pregateste siropul
Spala fructele de impuritati, scoate-le coditele, apoi transfoma-le intr-un piure cu ajutorul masinii de rosii (cea care te ajuta sa faci bulion).
Pune piureul de catina intr-un borcan de 10 litri si completeaza cu apa rece, apoi amesteca bine si lasa totul la rece 24 de ore.