Search for content, post, videos

Cum sa pregatesti sirop de catina in cativa pasi simpli

Ne putem mandri, pe buna dreptate, cu faptul ca in tara noastra se gaseste unul dintre cele mai sanatoase fructe din lume – catina. Cunoscuta si sub denumirea de “ginseng romanesc”, catina este foarte bogata in vitamina C (are de 10 ori mai mult continut de vitamina C decat citricele) si este un puternic antioxidant.

Una dintre cele mai simple modalitati de a te bucura de proprietatile si beneficiile catinei este sa o conservi sub forma de sirop. Iata cum se pregateste acesta.

1. Pregateste ingredientele de care ai nevoie
Ai nevoie de: 1kg de catina, 8 l de apa, 2 kg zahar, 2 tablete aspirina, 1 varf cutit de sare de lamaie.

2. Pregateste siropul
Spala fructele de impuritati, scoate-le coditele, apoi transfoma-le intr-un piure cu ajutorul masinii de rosii (cea care te ajuta sa faci bulion).

Pune piureul de catina intr-un borcan de 10 litri si completeaza cu apa rece, apoi amesteca bine si lasa totul la rece 24 de ore.

CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *