Search for content, post, videos

Cum sa pregatesti panna cotta ca un italian

Unul dintre cele mai savuroase si simple deserturi din bucataria italiana este panna cotta; desi pare simplu de pregatit la o prima vedere, pentru a te bucura pe deplin de gustul si finetea sa trebuie sa cunosti cateva secrete.

1. Compozitia de panna cota se strecoara imediat dupa fierbere
Pentru a obtine acea compozitie matasoasa si fina a acestui desert trebuie ca amestecul caldut al desertului sa fie strecurat si abia apoi transferat in vase.

2. Aromele fac diferenta
Desi exista o multime de retete si adaptari pentru panna cotta, cea mai simpla si mai buna varianta este cea de panna cotta cu vanilie. Foloseste deci o pastaie de vanilie si nu face rabat de calitate – in niciun caz nu se recomanda esenta de vanilie sau zaharul vanilat.

3. Foloseste ingrediente de calitate
Pentru acest desert ai nevoie de foarte putine ingrediente (frisca, lapte, vanilie, miere si gelatina), asa ca nu este nevoie sa faci rabat de calitate.

CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *