Search for content, post, videos

Cum sa pregatesti cel mai bun burger! Reteta lui Chef FOA te va face sa-ti lingi degetele de placere

Fructele si legumele fac parte din alimentatia ta zilnica si te mandresti cu un stil de viata sanatos, insa uneori simti nevoia sa te rasfeti? Ei bine, daca adori burgerii, dar nu ai timp sa mergi in restaurante ori pur si simplu preferi mancarea gatita la tine acasa, iti recomandam o reteta delicioasa de burger.

Chef FOA, cunoscutul bucatar, te invata cum sa prepari cel mai bun burger. Ai nevoie de doar cateva ingrediente si, in plus, de putin timp.

Ingrediente pentru 2 portii:

2 buc chifla
400g antricot de vita
10g unt
100 g ceapa alba
wiskey
80g Cheddar
100 g Rosii
50 g Salata romana
bacon 0.1 kg
50g ceapa rosie
60g castraveti murati in otet
mustar Dijon
maioneza
tabasco
ketchup

Mod de preparare:

Caleste ceapa alba in putin unt, cu o foaie de dafin si piper. Asteapta sa se rumeneasca amestecul, dupa care stinge totul cu putin Wiskey, daca-ti place adaosul de aroma. Se lasa la racit si se scoate dafinul si se amesteca cu carnea tocata. Se framanta bine sa se lege carnea si in felul acesta nu se mai desprinde pe gratar. Apoi, modelezi bile de carne egale pe carne le turtesti la o dimensiune mai mare decat chifla cu 2 cm si o grosime de un deget jumatate, minim. Se lasa carnea la rece.

Ulterior, taie ceapa rosie, rosia si castravetele murat in otet. Se pregateste mustarul Dijon si maioneza de casa cu putina ceapa verde. Se taie doua felii de cheddar afumat si maturat si se spala si taie salata.

Se scoate carnea din frigider si se incinge bine gratarul. Se unge carnea cu putin ulei, se da cu sare si piper si se pune pe gratar. Dupa un minut se intoarce burgerul si se pune putin mustar Dijon si tabasco peste. Carnea trebuie gatita mediu.

Se pune si baconul pe gratar si atunci cand carnea este aproape gata si baconul destul de crocant, se face un turn impreuna cu cheddar-ul. Se pune si chifla taiata in doua sa se rumeneasca si apoi se monteaza burger-ul dupa bunul plac.

Pofta buna!

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *