Search for content, post, videos

Cum sa gatesti cea mai buna saramura de peste! E un adevarat rasfat pentru papilele gustative

Daca vrei sa mananci ceva traditional, dar extrem de delicios, iti propunem sa incerci saramura de peste, ce este, fara doar si poate, un rasfat pentru papilele gustative.

Pentru a prepara aceasta reteta delicioasa poti sa folosesti orice tip de peste iti este pe plac. Cele mai recomandate sunt, insa, crapul, bibanul, platicea, macroul sau zargan. Indiferent de alegere, fii sigura ca vei obtine o mancare delicioasa.

Ai nevoie de:

– un kilogram de peste
– 500 de grame de rosii bine coapte, de preferat din gradina
– doi ardei grasi
– doi ardei iuti
– cimbru
– cinci catei de usturoi
– sare si piper

Mod de preparare:

Se curata bine pestele, se spala, dupa care se frige pe gratar, pe plita ori pe tabla presarata cu sare de mare.

Intre timp, se coc si rosiile si ardeii grasi, dupa care se curata de pielite si se maruntesc cu o furculita.

Se pun la fiert legumele intr-o oala in care ati pus suficienta apa, cat sa acopere pestele si se lasa sa dea in clocot.

Ulterior, se adauga sare, piper si ardeiul iute, dupa care se mai lasa sa fiarba cateva minute. Cand ai oprit focul se adauga ustuoiul, pestele si se mai asteapta sa fiarba zece minute. Se lasa sa se raceasca un pic, iar intre timp se pregateste mamaliga.

Pofta buna!

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *