Iti place placinta de dovleac, insa trebuie sa o refuzi intotdeauna pentru ca ajungi sa experimentezi simptome nefavorabile din cauza continutului sau de lactate? Nu iti face griji, deoarece nu este nevoie sa traiesti toata viata fara a te bucura de placinta ta preferata.
Avem reteta perfecta pentru cei cu intoleranta la lactoza.
Ingrediente:
– 2 cani de piure de dovleac
– o cana de lapte de cocos
– o treime de cana de biscuiti de graham macinati
– o treime de cana de fulgi de cocos
– 2 treimi de cana de zahar
– 2 oua mari
– 6 linguri de ulei de cocos extra virgin
– o lingurita de scortisoara macinata
– un sfert de lingurita de usturoi pisat
– un sfert de lingurita de ghimbir macinat
– un sfert de lingurita de sare de mare
Instructiuni:
– Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Ia o tava de copt cu diametrul de 30 de cm.
– Ia un bol mic de amestecat. Amesteca biscuitii macinati, fulgii de cocos si 5 linguri de zahar brun. Dupa ce le amesteci bine este timpul sa adaugi uleiul de cocos extra virgin. Amesteca bine.
– Pune amestecul in tava. Dupa aceea, tine tava la cuptor timp de 4 minute.
– Stinge cuptorul si pune tava la racit. In timp ce astepti sa se raceasca, este timpul sa prepari umplutura.
– Pentru inceput, incalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
– Ia un bol mediu de amestecat. Cu ajutorul unui mixer, amesteca piureul de dovleac, 2 treimi de cana de zahar brun, 2 oua mari si un sfert de lingurita de usturoi pisat, ghimbir macinat si sare de mare.
– Dupa ce le amesteci bine, adauga incet o cana de lapte de cocos. Continua sa amesteci pana cand obtii o consistenta bogata.
– Toarna umplutura peste aluatul din tava. Dupa aceea, coace placinta timp de 15 minute. Dupa aceea, scade temperatura cuptorului la 180 de grade Celsius. Lasa placinta de dovleac la copt timp de 30 de minute sau pana cand crusta devine maro.
– Transfera placinta pe un raft de racit. Dupa ce se raceste, pune-o in frigider. Las-o sa se raceasca aproximativ o ora inainte de a servi.