Search for content, post, videos

Cum sa faci dulceata de nuci

Dulceata de nuci verzi este una dintre cele mai gustoase si mai rafinate dulceturi dar si cea mai laborioasa din punctul de vedere al prepararii. Numai daca va ganditi la cat de greu si obositor este procesul curatarii nucilor una cate una…

O munca insa care isi merita tot timpul si efortul alocat, rezultatul final fiind extrem de satisfacator. Sa vedem insa cum si de ce avem nevoie pentru a obtine dulceata dorita:

Ingrediente:

1,5 – 2 kg de nuci verzi (cu samburul neformat)

1kg zahar

1/2 l apa

1 lamaie

100g mere

Mod de preparare

Dulceata de nuci verziNucile se curata de coaja verde pana se vede coaja nucii propriu-zisa care este inca alba si moale si se pun la pastrare in apa rece timp de 24 de ore. A doua zi, din zahar, lamaie si apa separat se face un sirop care se fierbe pana prinde consistenta (se ingroasa). Se scurg de apa si se limpezesc bine nucile verzi dupa care se toarna peste siropul fiert anterior. Se lasa la fiert pana nucile plutesc in sirop si capata un aspect lucios, cu atentie insa, sa nu caramelizati zaharul. La sfarsit, se indeparteaza spuma, se lasa la racit dupa care se aseaza in borcane.

Daca nu vreti sa aruncati cojile verzi curatate de pe nucile din dulceata, cu acestea se poate prepara un lichior de nuci, la fel de gustos ca dulceata de mai sus.

Pentru lichior, puneti cojile verzi intr-o sticla cu gatul larg, acoperiti-le cu alcool rafinat indoit cu apa si lasati-le 20 de zile la macerat.

Pofta buna!

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *