Search for content, post, videos

Cum sa faci cele mai pufoase clatite. Ingredientele secrete pentru gust si textura

Ca sa faci cele mai pufoase clatite, trebuie sa stii o serie de secrete pentru gatirea acestora, ca sa nu ti se arda si ca sa iasa moi si gustoase.

In primul rand, pentru a face cele mai pufoase clatite, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

200 de grame de faina
un pliculet de bicarbonat de sodiu (care va face clatitele pufoase)
3 oua
300 mililitri lapte
2 linguri de unt
2 pliculete zahar vanilat
o lingurita de esena de rom
Pentru prepararea amestecului pentru clatite pufoase, trebuie sa bati ouale bine de tot intr-un castron. Deasupra se arunca un varf de lingurita de bicabonat de sodiu, zahar vanilat si 3 picaturi de esenta de rom. Untul se topeste si se adauga si el in amestecul de oua batute.

Apoi se adaiga laptele si se amesteca si faina, cate o lingura, dupa care se amesteca bine de tot. Se adauga faina pana cand terminati cele 200 de grame, amestecand continuu, pana cand se obtine o compozitie fina ca smantana.

Pentru ca clatitele sa fie si mai pufoase, se adauga si putina apa minerala la amestec.

Apoi se incinge o tigaie, se unge cu ulei si se toarna cate un polonic din compozitie, pentru fiecare clatita.

Se lasa la facut pe fiecare parte pana cand se rumeneste si se umplu cu ce va pofteste inima.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *