Search for content, post, videos

Cum gatesti mamaliga in straturi! Reteta ciobaneasca super simplu de gatit e mai mult decat delicioasa

Daca te-ai plictisit de reteta clasica de mamaliga iti propunem sa incerci un preparat altfel si anume mamaliga in straturi sau, asa cum este denumit Taci si inghite.

Ingrediente necesare pentru ”umplutura”:
– 50 g unt
– 4 oua
– 200 g piept fiert de porc
– 1 carnat
– 250 g telemea
Ingrediente pentru garnitura:
– sare
– 250 g malai
– un litru de apa

Mod de preparare:

Pentru a gati aceasta mancare trebuie sa prepari intai mamaliga. Asadar, pune apa cu sare la fiert, iar cand da in clocot, toarna malaiul in ploaie, amestecand cu telul.

Intre timp, se prajesc carnurile doar in grasimea pe care o lasa pieptul de porc.

Citeste si: Ce sa mananci la micul dejun! Retete pe care e musai sa le incerci

Ulterior, unge cu unt un vas de cuptor si pune straturi alternative de mamaliga, branza trecuta prin razatoare si carnati, pana la epuizarea ingredientelor.

Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga care se unge cu putin unt. Se da la cuptor pentru 30 minute. Se aduce la masa cu oua ochiuri deasupra.

Pofta buna!

Tips: Mamaliga in straturi sau tortul de mamaliga poate fi servit dupa bunul plac, motiv pentru care o poti asezona fie cu branza, smantana, jumari, slanina prajita, carnati ori kaizer sau chiar costita. Indiferent de ingredientele alese fii sigura ca vei obtine un preparat mai mult decat delicios.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *