Search for content, post, videos

Conservantii din comert sunt daunatori si produc boli cronice! Invata sa-ti conservi muraturile natural

Sezonul rece a venit si odata cu el si bunatatile din camara. Muraturile sunt extrem de apreciate de romani si sunt in special consumate iarna.

Multe gospodine folosesc conservant in muraturi, fara sa stie insa cat de nociv este pentru organism.

Specialistii sustin ca aceste condimente la plic pot provoca chiar si cancer.

Ce contin de fapt condimentele pentru muraturi si cu ce putem sa le inlocuim
Condimentele pentru muraturi sunt un amestec de usturoi, sare, marar, dar si benzoat de sodiu, adica un conservant. Asa cum am spus mai sus, specialistii nu sunt de acord cu folosirea acestor conservati, deoarece contin aditivi ce dauneaza grav sanatatii.

Vestea buna este ca puteti folosi metode alternative de conservare, metode traditionale pastrate din vechime.

Sarea gema, neiodata, nefiltrata, cunoscuta drept sarea grunjoasa sau chiar si zaharul functioneaza ca un conservant, acesta absoarbe apa. Otetul din vin, uleiul opreste dezvoltarea mucegaiului si blocheaza contactul cu aerul, hreanul sau crengutele de visin, salvie, cimbru, rozmari sau florile de mar reduc viteza de oxidare si intrazie dezvoltarea bacteriilor.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *