Search for content, post, videos

Ciorba de dovlecei, un preparat delicios, perfect pentru vara!

Se spune ca nelipsite din alimentatia ta ar trebui sa fie, fara doar si poate, supele si ciorbele, motiv pentru care iti propunem sa gatesti o ciorba de dovlecei, pe care o poti drege cu smantana.

Ai nevoie de:
– patru dovlecei medii
– doi morcovi
– doi cartofi
– o telina cu frunze
– o ceapa
– 800 ml de bors
– doua linguri de leustean tocat marunt
– doua linguri de ulei
– sare
– 200 gr de smantana grasa
– un ou

Mod de preparare:

Spala bine si curata toate legumele, dupa care taie-le sub forma de cubulete mici.
Taie sub forma de cubulete mici si ceapa, dupa care caleste-o in doua linguri de ulei, pana devine aurie, iar mai apoi adauga cartofii, telina, morcovul si un praf de sare, dar si 2 litri de apa. Asteapta sa fiarba pana cand poti patrunde cartofii usor cu furculita.

Citeste si: Dana Rogoz iti dezvaluie secrete din bucatarie! Cum sa gatesti trei retete cu iaurt

Adauga si ardeiul taiat bucatele si dovleceii, iar mai apoi adauga borsul si potriveste de sare. Asteapta sa mai fiarba totul cinci minute, dar acopera oala cu un capac.

Intre timp, amesteca smantana batuta cu ou cu un polonic de ciorba, dupa care toarn-o in ciorba si amesteca energic, rapid.

Pune si patrunjelul si gata, te poti bucura de aceasta ciorba delicioasa, pe care o poti servi cu smantana rece ori cu crutoane.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *