Search for content, post, videos

Chec pufos

Daca vreti sa preparati un desert rapid si deosebit va recomandam reteta unui chec pufos. Il puteti face cu cacao sau simplu cu un pic de scortisoara. Alegeti dupa gust.

Ingrediente

6 oua

1 cana si jumatate de zahar

1 cana si jumatate de faina

7 linguri  ulei

2 pachetele zahar vanilat

8 linguri apa

cacao

Mod de preparare

Zaharul si apa se pun la fiert , la foc potrivit. Se tine pe foc pana se face sirop.

Intre timp separam albusurile de galbenusuri. Intr-un bol mai mare albusurile si un praf de sare se bat spuma. Peste spuma se toarna siropul fierbinte  si  se amesteca in continuare (aveti grija pentru ca volumul se mareste destul de mult). Apoi se aduga pe rand galbenusurile pana se incorporeaza foarte bine.  Punem zaharul vanilat, uleiul si apoi faina .

Turnam o parte din compozitie in tavile pentru chec , care in prealabil au fost unse cu ulei si tapetate cu faina.

In compozitia ramasa in bol punem cacao, amestecam bine apoi o turnam in mod egal in cele doua tavi.

Introducem tavile in cuptorul preincalzit in jur de 40 deminute la foc potrivit. 

Dupa ce se coc ii scoatem din tavi ii acoperim cu un servet de bucatarie si ii lasam la racit.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *