Daca ti s-a facut pofta de ceva dulce in postul Pastelui, iti recomandam cele mai gustoase gogosi de post.
Sunt pufoase, delicioase, facute in casa si iti vor potoli imediat pofta de dulce.
Ingrediente
– o jumatate de kilogram de faina alba
– 200 de ml de apa
– 50 ml de ulei
– 4 linguri de zahar
– un pliculet de zahar vanilat
– o lingura de esenta de vanilie
– 25 de grame de drojdie proaspata
– un varf de cutit de sare
– ulei pentru prajit
– zahar pudra.
Mod de preparare
Se pune drojdia intr-un castron mic, se adauga trei linguri de apa calduta si o lingura de zahar, apoi toate ingredientele se amesteca bine, pana cand se omogenizeaza. Se lasa maiaua la crescut.
Intr-un vas mai mare se pune faina, restul de zahar, sarea si zaharul vanilat, apoi se amesteca toate ingredientele.
Se pune apa la incalzit si se adauga maiaua peste ingredientele uscate. Apa calduta trebuie apoi adaugata peste compozitie, impreuna cu uleiul si cu esenta de vanilie.
Aluatul se amesteca bine si se lasa la crescut cel putin 30 de minute.
Compozitia se imparte in doua bucati din care se vor intinde doua foi. Cu ajutorul unui pahar se formeaza gogosile, dupa care se pun la prajit, in ulei incins.
Gogosile se pot umple cu dulceata, gem sau peste ele se poate presara pudra de zahar.