Search for content, post, videos

Cea mai simpla reteta de urzici! Ai nevoie de cateva ingrediente si vei obtine o mancare super delicioasa

Mancarea de urzici n-ar trebui sa lipseasca din meniul tau in aceasta primavara, fapt pentru care iti propunem un preparat usor si rapid, ce se gateste cu doar cateva ingrediente.

Ai nevoie de:

• 7 gramezi de urzici (1 castron foarte mare)
• 1 cana de orez
• 2 cepe
• catei de usturoi
• curry
• boia
• 3 cani zeama de urzici
• ulei de masline
• sunculita facultativ

Mod de preparare:

Urzicile se curata de codite dupa care se spala in multe ape pana cand aceasta ramane curata. Ulterior, ia urzicile din apa si nu le stoarce, pentru a ramane nisipul la fund.

Pune-le intr-o oala cu apa ca sa dea in cateva clocote si daca doriti se trec apoi prin apa cu gheata pentru ca urzicile sa ramana verzi. Se caleste ceapa tocata si usturoiul zdrobit, se adauga orezul si apoi urzicile tocate.
Adauga si condimente si zeama de la urzicile fierte. Lasa sa se umfle orezul, iar mai apoi le poti da la cuptor ca sa scada.

Pot fi consumate si calde si reci, cu mamaliguta.

Urzicile sunt extrem de benefice pentru organism, intrucat conform specialistilor, sunt bogate in vitamine si minerale, precum fier, astfel ca ii ofera organismului nutrientii de care are nevoie pentru a functiona optim.

Ba mai mult, potrivit specialistilor in medicina naturopata urzica contine substante proteice si glucidice, steroli, ulei volatil, acid acetic, acid formic, vitaminele A, B2, C si K, saruri minerale, astfel ca poate fi utilizata in afectiunile metabolice, afectiunile reumatismale, in special guta, precum si in unele cazuri de litiazã renalã.

Studiile stiintifice aratã cã extractele din radacina de urzica au efecte favorabile in hipertrofia benigna de prostata si afectiuni alergice cum ar fi de exemplu rinita alergica.

loading...
<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *