Search for content, post, videos

Beneficiile salatei de papadie! Motivul pentru care se recomanda a fi consumata inainte de micul dejun

Desi putini stiu ca papadia poate fi consumata sub forma de salata, ea fiind preparata atat din frunze, cat si din floare ori din tija, aceasta are numeroase beneficii pentru sanatate, iar specialistii in medicina naturopata recomanda sa fie consumata inainte de micul dejun.

Mosteninta din generatie in generatie, salata de papadie este utila pentru persoanele diagnosticate cu diabet, dar si pentru cele care se confrunta cu boli de ficat ori afectiuni digestive, intrucat are un continut bogat de vitamina A, B, C si D. Totusi, trebuie sa fie culeasa dimineata, inainte de primele raze ale soarelui, pentru a nu fi amara.

Amesteca doua maini de papadie, rupe frunzele, florile sau tijele cu mana, aseaza-le intr-un bol, dupa care adauga frunze de laptuca, o legatura de marar, cateva fire de patrunjel. Se pun, de asemenea, o ceapa, masline, se stoarce o lamaie, trei lingurite de ulei de masline si un varf de lingurita de sare fina. Se amesteca usor, avand grija sa nu se zdrobeasca frunzele, apoi se serveste.

Specialistii recomanda sa o consumi inainte de micul dejun, intrucat actioneaza rapid asupra organismului, fiind recomandata pentru prevenirea si tratarea unor afectiuni ca hepatite, icter, dischinezii biliare sau chiar cancer.
Papadia are proprietati antioxidante, motiv pentru care se recomanda si prepararea unui ceai, ce este recomandat persoanelor cu pietre la rinichi, cu afectiuni hepatice, anemii si cistite.

Tot ce trebuie sa faceti este sa adaugati la o cana de 200 ml de apa cate frunze poti cuprinde cu trei degete. Se indulceste, dupa preferinta, cu o lingurita de miere.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *