18 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăRETETEAsa faci cele mai sanatoase gogosi, fara drojdie. Secretul pentru textura si...

Asa faci cele mai sanatoase gogosi, fara drojdie. Secretul pentru textura si gust

Cum se fac gogosile? Se pot prepara fara drojdie, fara lapte sau oua? Daca vrei sa prepari acasa, un desert simplu pentru familie si nu prea ai mult timp sa trebaluiesti prin bucatarie, atunci iti recomandam aceasta metoda usoara.

În primul rând ai nevoie de:

– 200 grame faina alba superioara tip 000 sau faina de hrisca

– 2 linguri de zahar (sau xilit, stevie)

– 1 lingura mare de praf de copt

– 1 lingurita sare iodata de masa, sau sare de mare

– 1 cana de apa plata (250 ml)

– ulei pentru prajit

– scortisoara pentru aroma

– la alegere, putin ghimbir si coaja de lamaie

Cine are alergie la gluten, poate folosi faina fara gluten (faina de hrisca), speciala pentru gogosi si prajituri. Intr-un bol mare se pune faina. Cu o spatula sau lingura de lemn se face un mic gol in mijloc unde se pune zaharul, praful de copt si sarea. Totul se amesteca bine. Se adauga apa treptat si se amesteca usor sa nu se faca ,,cocoloase”.

Intr-o tigaie pui uleiul la incins. Cand s-a incins uleiul, pui cu o lingura mare din amestecul pt. gogosi putin, si lasi sa se prajeasca. Nu trebuie sa te chinui sa le dai forma obisnuita „ca la cofetarie” pentru ca se vor umfla si isi vor transforma ca prin magie forma, din aluat in gogosi, si le intorci vreo-data sau de doua ori in tigaie, sa fie bine rumenite. De obicei incap 4 gogosi intr-o tigaie, pana se prepara. Cand s-au rumenit bine, se scot pe o tava/farfurie mare pe care se pun servetele/hartie sa absoarba excesul de ulei de pe minunatul desert.

Citeste si:  Zacusca de fasole, preparatul ce nu trebuie sa lipseasca din camara ta

Cand s-au racit putin, se ia un servetel si se mai iau una cate una si se sterg pentru a absoarbe uleiul de pe fiecare gogoasa in parte!

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: