Ne amintim cu totii mirosul ierburilor aromate atunci cand mamele noastre pregateau ciorbe delicioase pentru masa de pranz si toti ne strangeam in jurul meselor savurand deliciosul fel de mancare preparat cu atat de multa iubire.
Pentru aceasta minunată amintire am pregătit astazi o reteta ideala pentru masa de pranz.
Ciorba de vacuta
Ingrediente:
1 buc. telină
2 morcovi
1 buc. patrunjel radacina
1 pastarnac
2 buc. ardei gras rosu si galben
3 cartofi mari
2 cepe mari (sau trei mici)
1 kg pulpa de vitel
condimente (sare, pipe, boia, bors)
2 linguri pasta de tomate
verdeata (marar, patrunjel, leustean)
Mod de preparare:
Se curata legumele, se toaca marunt si se pun la calit (ceapa, morcov, telina, patrunjelul, pastarnacul si ardeiul gras).
Adaugam boia, amestecand continuu, apoi punem carnea taiata cubulete si lasam sa se caleasca 2 minute. Ulterior, adaugam apa pana sus.
Marim flacara pana cand incepe sa fiarba.
Cand a inceput sa fiarba lasam la foc mic pana cand toate ingredientele sunt patrunse si facute bine.
Cand acestea sunt fierte, adaugam cartofii curatati si taiati cuburi si pasta de tomate. Mai lasam 10-15 minute.
La final, adaugam sare, piper, bors si verdeata tocata marunt.
Se serveste cu smantana.