Search for content, post, videos

Andivele, delicatese nestiute

Andivele au o aroma deosebita, usor amaruie, au putine calorii si o valoare nutritiva mare.

Energizante si remineralizante , sunt indicate in alimentatia tuturor.

Provin din Belgia, unde au fost cultivate prima oara acum doua secole. Apoi s-au raspandit in restul Europei, iar la ora actuala Franta este cea mai mare cultivatoare de andive. Leguma poarta in alte tari numele de cicoare Witloof sau cicoare de Bruxelles si se obtine din radacinile plantei de cicoare, cultivate la intuneric, in pivnite speciale.

CITESTE SI

Totul despre fasolea verde

Andivele se consuma cel mai des sub forma de salata, stropite cu suc de lamaie, cu smantana sau maionezaori in combinative cu legume fierte. Sunt la fel de bune in supe de legume sau cu carne, ca garniture sau gratinate.

Trebuie sa le alegem pe cele cu frunzele de un alb curat, fara pete galbene spre varfuri, ale caror Frunze unele de altele la varf. Se pot pastra in frigider cateva zile. Pentru indepartarea gustului apar trebuie sa fie tinute in apa cu sare si otet 15-20 de minute.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *