Search for content, post, videos

Ai ramas cu prea multe albusuri in frigider? Vezi cum le poti folosi inteligent!

Daca tocmai ai facut o maioneza, o crema custard sau o prajitura la care ai avut nevoie doar de galbenusuri si probabil te intrebi ce ai putea sa faci cu albusurile ramase, atunci noi venim iti venim in ajutor cu o serie de idei salvatoare.

1. Pregateste un pandispan/ chec pufos doar din albusuri. Pe site-ul www.ghid-culinar.ro gasesti cateva astfel de retete!

2. Nu ezita sa iti indulcesti familia cu o portie de bezele! Cea mai dulce si mai frumoasa surpriza e care le-o poti face celor dragi este sa folosesti albusurile pentru o portie de bezele sau pentru o celebra prajitura Pavlova.

Tips: exista 3 tipuri de bezea.Iata care sunt acestea
– bezea frantuzeasca – este bezeaua clasica, in care albusurile se bat spuma si apoi se adauga treptat zahar tos, pana la completa incorporare a acestuia
– bezea elvetiana – albusurile si zaharul se bat la bain-marie
– bezea italiana – albusurile se bat cu sirop fierbinte de zahar si apa, iar acest lucru are drept rezultat obtinerea unei bezele stabile, ce nu se lasa la cuptor.

CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *