Search for content, post, videos

4 posibile motive pentru care cafeaua ta are un gust ciudat

Diminetile sunt mult mai frumoase cand sorbi linistit dintr-o ceasca de cafea aromata si tare, nu-i asa? Dar ce se intampla cand licoarea magica are un gust ciudat, usor diferit de cel cu care esti obisnuit? Ei bine, este posibil ca sa fi gresit pe undeva in timpul procesului de pregatire al cafelei.

Sa descoperim impreuna care sunt motivele pentru care gustul cafelei poate fi alterat.

1. Cafeaua este veche
Orice barista iti va spune ca o cafea perfecta se face din boabe proaspat rasnite. Daca ai facut greseala sa cumperi cafea macinata sau ai macinat tu insuti cafea, dar ai pastrat-o mai multe zile, asigura-te ca aceasta sta departe de oxigen, umiditate, caldura si lumina.

Camara este un loc potrivit pentru a pastra cafeaua, intrucat aici este ferita de soare; pastreaza cafeaua intr-un recipient cu inchidere etansata. Si nu, nu este deloc in regula sa pastrezi cafeaua macinata in frigider!

Un alt lucru esential de care trebuie sa tii cont este sa cumperi cafea boabe, pe care sa le macini tu insuti in momentul in care iti pregatesti cafea.

2. Boabele de cafea sunt prea prajite
Daca gustul de cafea are o tenta amaruie pronuntata, este posibil sa fi cumparat o cafea care nu a fost prajita in mod corespunzator. Nu prea ai ce face intr-o asemenea situatie – poate doar sa schimbi magazinul de unde o cumperi de obicei!

CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *