6 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăRETETERetete cu ouale ramase de la Paste. Trei preparate simple, usor de...

Retete cu ouale ramase de la Paste. Trei preparate simple, usor de facut si delicioase

Inrolare trafic.ro

Astazi iti recomandam trei retete cu ouale ramase de la Paste. Acestea sunt foarte simple, usor de facut de catre oricine, iar rezultatul este un deliciu!

Chiar daca ti se pare ca nu ai exagerat cu pregatirile, se intampla adesea sa ramana in frigider oua vopsite sau prin bucatarie niste cozonac. Insa, nu trebuie sa iti faci griji! Nu trebuie sa arunci aceste alimente, ci poti sa le refolosesti in alte preparate culinare savuroase.

Citeste si: Oua fierte colorate. Reteta simpla care ii va impresiona si pe musafirii mofturosi

Trei retete simple cu ouale ramase de la Paste

Paine toast cu pasta de ou

Se face painea la toast, apoi se pregateste pasta. Se taie ouale pe jumatate, se scot galbenusurile, apoi se piseaza cu furculita. Se amesteca bine cu un praf de sare, un praf de piper si otet de mere cu miere, pana se face o pasta omogena, dar care sa nu curga.

Se intinde pe paine, se pun si frunze de salata verde, feliute de castravete si ridichie rosie. Albusurile le poti pune peste sandvisuri, taiate feliute.

Oua umplute cu branza

Se taie ouale pe jumatate si se scot usor galbenusurile, ca sa nu se rupa albusurile. Se freaca bine cu putin unt mai gras si cu crema de branza sau telemea rasa fin. Se pune un praf de piper, sare doar daca nu folosesti branza sarata. Poti toca foarte fin niste ceapa verde si marar, dupa gust. Se umplu la loc jumatatile de albusuri.

Citeste si:  Pregateste-te pentru iarna! Rosii murate cu usturoi si telina!

Salata orientala

Se fierb cartofii si se taie cubulete, dupa ce se racesc. Se impart ouale in doua. O parte se taie felii, in timp ce restul se desfac, albusurile se taie in felii, iar galbenusurile se freaca cu putin mustar. Poti folosi unul cu hrean, daca preferi mancarea picanta.

Se mai adauga felii de castraveti murati, ardei rosu taiat felii, ceapa verde tocata, masline fara samburi, putin ulei si putin otet sau zeama de lamaie. Se amesteca totul bine, apoi se serveste cand este totul la temperatura camerei.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: