Search for content, post, videos

Vibratorul – de la subiect tabu la partener de joaca. Tot ce nu stiai

Se pare ca in ceea ce priveste aceste jucarii erotice, avem o oarecare piedica pe care unii nu reusesc sa o depaseasca.

Vibratorul este utilizat cu rezultate benefice atat de catre persoanele singure cat si in cadrul cuplului. Totodata, exista si contestatari ale acestei jucarii sexuale, unii oameni considerandu-l drept un obiect lipsit de utilitate. Renuntarea la inhibitii si pudoare nu reprezinta un lucru negativ si acest aspect ar trebui inteles din capul locului. Se pot experimenta noi jocuri erotice cu partenerul sau partenera si se pot descoperi noi zone ale placerii proprii cu ajutorul acestei jucarii minune.

Cu toate ideile preconcepute, notiunea de „vibrator” dateaza inca din Antichitate. Hypocrate este considerat ca fiind teoretic inventatorul acestuia. Initial menirea sa a fost aceea de a fi recomandat femeilor ce sufereau de isterie pentru a se utiliza in tratamentul acestei afectiuni. Un alt rol in inventarea sa se pare ca il are si Cleopatra care introducea albine intr-un dispozitiv cu cap special, scopul fiind generarea de vibratii necesare stimularii.

Insa, adevaratul inventator a foss Weiss la sfarsitul secolului al XIX-lea, care a realizat vibratorul electromecanic. Acest vibrator functiona pe baza de baterii si la inceput era utilizat doar de catre personalul medical. Apoi, s-a trecut la vinderea vibratorului cu prospect si doar pentru femeile care sufereau de surzenie, poliomielita sau de isterie. De fapt, vibratorul era destinat strict pentru stimularea clitoridiana, unde se gasesc numeroase terminatii nervoase care au capacitatea de a capta vibratiile, ajungandu-se astfel mai rapid la orgasm.

In sec XX a aparut vibratorul portabil electric. Parinteleacestuia este doctorul Mortimer Granville, cel care a creat primul prototip in anul 1880, inventie aparuta inaintea masinii de spalat electrice. Douazeci de ani mai tarziu, Victor Electric l-a transformat in jucaria care putea fi folosita de orice femeie cu usurinta in propria casa fara ajutorul sau recomandarea medicului.

Odata cu aparitia filmului mut, acestea au inceput sa fie promovate atat in filme cat si in diverse reclame ca dispozitive pentru satisfacerea placerilor sexuale, ajungand asadar sa fie incadrate la capitolul pornografie. Din acest motiv au fost interzise vreme de 50 de ani, ele totusi fiind privite drept aparate de masaj pentru gat. Dupa anii ’80 au fost reintroduse pe piata, popularitatea lor crescand peste noapte fara a mai fi considerate obiecte tabu, deoarece erau asociate cu placerea si fanteziile sexuale.

Pe aceeasi tema s-a discutat mult, s-au scris volume intregi, si s-au realizat si numeroase filme. Unul dintre cele mai cunoscute ar fi si cel numit ” Hysteria ” din anul 2011. O comedie romantica, a carei actiune se petrece inaintea anului 1900 , din cadrul caruia puteti afla multe despre cei ce au scris istorie in acest domeniu.

 2

Astazi gasim o gama variata de vibratoare care satisfac orice fel de curiozitate, fantezie sau fetish si cele mai pretentioase nevoi sexuale, inclusiv vibratoare anale care au nevoie de o atentie deosebita. Vibratoarele pot lua cele mai indraznete forme, culori, trepte de viteza si pot fi avea diverse destinatii. Exista astfel vibratoare pentru stimularea clitorisului, vibratoare pentru punctul G, vibratoare realistice, vibratoare cu bile sau vibratoare duble. Utilizarea acestui „prieten” de incredere nu trebuie sa lipseasca din „garderoba” nici unei femei.

 3

Trebuie sa recunoastem ca un asemenea „prieten” avut acasa condimenteaza viata sexuala a cuplului, fiind un ingredient esential in preludiu dar si in actul propriu zis pentru a spori atat placerea personala cat si pe cea a partenerului.

4

Si este si pentru autosatisfacere, nu va fie teama si nici nu va lasati condusi de timiditate, puditate sau de idei preconcepute. Vibratorul este recomandat si de medicii in terapie sexuala pentru femeile care ajung greu la orgasm deoarece acesta poate oferi un orgasm mult mai intens decat prin stimulare manuala.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *