Search for content, post, videos

Viata amoroasa dezastruoasa? Renunta la pretentiile exagerate pe care le ai!

Cu cat mergem la mai multe intalniri, cu cat avem mai multe relatii serioase sau mai putin serioasa, cu atat devenim mai pretentiosi in alegere partenerului, iar, dupa o anumita varsta, pretentiile exagerate pe care le avem si la care nu renuntam ne pot face viata amoaroasa dezastruoasa.

 

A iesi in oras cu potentiali noi parteneri ne ofera oportunitatea de a descoperi cum este celalalta persoana, de a simti pulsul mai multor tipologii de potential parteneri, de a descoperi daca ne simtim sau nu in largul nostru cu celalalt, daca simtim atractie sexuala sau nu. Insa, odata ce trecem prin mai multe intalniri, prin mai multe relatii de cuplu, devenim tot mai constienti de ceea ce ne place si ce nu ne place, de ceea ce acceptam si ceea ce nu, iar intr-un final acumulam mai multe „NU-uri” decat „DA-uri”. Practic, odata cu trecerea timpul ne cresc pretentiile, tinem cu dintii de ele si excludem din start potentiali parteneri din motive, uneori, chiar nesemnificative in realitate.

 

Dupa ce depasim varsta de 20-23 de ani, pe masura ce dobandim experienta in dragoste, devin tot mai clare caracteristicile, calitatile pe care le consideram atragatoare la un potential partener, dar, totodata, cresc ca numar acele aspecte pe care nu le putem trece cu vederea si din cauza carora respingem de la bun inceput pe cineva care se arata interesat amoros de noi. Femeile sunt cele mai predispuse la a dezvolta pretentii exagerate pe parcurs ce se maturizeaza. Pentru a evita o viata amoroasa dezastruoasa, pentru a nu suferi de singuratate, este recomandat ca pretentiile sa fie realiste, nu exagerate!

 

Iata ce pasi trebuie sa parcurgi pentru a descoperi daca ai pretentii absurde care-ti saboteaza viata amoroasa si cum sa scapi de ele!

 

Fa o lista cu top 3 criterii PRO

 

Fiecare femeie prefera altceva, insa, in mare, exista similitudini. Pentru a-ti tempera pretentiile, fa o lista cu toate calitatile si caracteristicile care te atrag la un barbat. Incearca, totusi, sa nu faci o lista kilometrica. Dupa ce ai adunat toate caracteristicile si calitatile barbatului perfect in viziunea ta, alege-le pe principalele trei si prioritizeaza-le. Astfel obtii calitatea nr.1, calitatea nr.2 si calitatea nr. 3 fara de care n-ai accepta niciun barbat in viata ta. Indiferent ce alte calitati/defecte au potentialii tai parteneri, accepta sa iesi in oras, poate chiar la mai multe intalniri, cu cei care au calitatile 1, 2 si 3 din lista ta.

 

Fa o lista cu top 3 criterii CONTRA

 

Dupa ce ai stabilit ce vrei de la partener, fa si o lista cu ce nu vrei. Scrie ce nu-ti place la un partener, ce nu vrea sa faca, ce trasaturi de caracteri detesti. La fel ca in cazul listei cu top criterii pro, alege trei caracteristici negative pe care, daca le are un barbat, nici macar nu i-ai arunca o privire, daramite sa mai iesi cu el. Odata ce ai stabilit care sunt cele trei criterii contra, numerotate in functie de prioritate (nr. 1, nr. 2, nr. 3), exclude orice barbat care le manifesta prin comportamentul sau.

 

Cu ajutorul celor doua liste de 3 PRO-uri si 3 CONTRA-uri, stii ce cauti in mod principal si ce vrei sa eviti sub orice forma.

 

In baza celor doua liste, accepta sa iesi la intalniri cu acei barbati care dispun de cele trei pro-uri ale tale, dar nu au cele trei contra-uri. In felul acesta, iti vei mari categoric „balta cu peste” din care alegi. Insa trebuie sa depui un efort consistent pentru a nu te lasa atrasa de alte pretentii exagerate pe care le ai si sa accept compania acelor potential parteneri care au cele trei criterii PRO.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *