Search for content, post, videos

Varsta ideala pentru casatorie: sase motive pentru care ar trebui sa te casatoresti dupa 30 de ani si nu mai devreme

Iata cateva motive pentru care este mai indicat sa te casatoresti dupa ce ai implinit 30 de ani si nu inainte!

1. “Ti-ai mancat malaiul” – cu alte cuvinte, pana la 30 de ani cu siguranta ai avut parte de o viata amoroasa mai variata, de aventuri de-o noapte, de impliniri si despartiri. Toate experientele acumulare in anii ’20 te vor ajuta sa-si prioritizezi dorintele proprii in legatura cu partenerul si te vor feri de regretul “Nu mi-am trait viata inainte de casnicie” care poate aparea foarte des in cazul persoanelor casatorite de tinere.

2. Ai avut sificient timp sa-ti revii dupa “marea despartire” – fiecare are o “mare despartire” in anii ’20, o deceptie majora in dragoste care, chiar daca aparent a trecut, poate lasa urme adanci care sa afecteze, in timp, o noua relatie de cuplu. Cu cat trece mai mult timp intre “marea despartire” si momentul casatoriei, cu atat acea persoana este mai pregatita emotional si psihic sa se angajeze la o viata in doi.

3. Te-ai format deja ca om – in anii ’20 oameni sunt inca in plina formare, se descopera pe sine, isi stabilesc nevoile, prioritatile, dorintele, asteptari. Insa toate in timp. Abia dupa varsta de 30 de ani omul se formeaza, se contureaza cu exactitate ca persoana. Persoanele care se casatoresc dupa implinirea varstei de 30 de ani prezinta mai putine riscuri de a spune, la un moment dat: “Nu te mai recunosc. Eu nu asa te-am cunoscut!”.

4. Dezvolti capacitati de comunicare mai ample – odata ce inaintezi in varsta te si maturizezi, iar, in mod implicit, dezvolti si mai multa toleranta, rabdare si mai bune capacitati de comunicare. Astfel ca, dupa 30 de ani, cel mai probabil nu o sa-ti mai sara tandara de la un nimic intr-o conversatie cu partenerul.

5. Ai mai multa incredere in tine – desi perioada anilor 20, cand e tineretea in floare, poate parea cea mai frumoasa din viata unui om, aceasta este totusi macinata de multe framantari personale, iar printre cele mai frecvente se numara lipsa de incredere in fortele proprii. Odata ce te apropii de varsta de 30 de ani, ajungi sa-ti cunosti propriile limite, dar si propriile capacitati. Iar increderea in sine este esentiala atat pentru bunastarea psihica a persoanei, cat si pentru bunastarea generala a cuplului. Si din acest motiv casatoria dupa 30 de ani are sanse mai mari de reusita decat ceva oficiata in anii 20.

6. Esti mai responsabil cu banii – dupa ce ai petrecut anii 20 cheltuind mai mult sau mai putin banii castigati sau primiti (parinti, alte rude, etc), ajungi la varsta de 30 de ani cu mult mai multa responsabilitate financiara, iar acest aspect este, la randul sau, esential pentru buna functionare a unei casnicii.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *