Search for content, post, videos

Trauma post-despartire si cum sa treci de ea

Suna maret, dar asa si este. Dupa despartire partenerii implicati sufera o trauma. Aceasta trauma post-despartire este comparabila cu trauma suferita atunci cand cineva drag moare.

 

Intr-un fel sau altul doliul este acelasi, de data aceasta in suflet se poarta acele haine negre imbibate cu suferinta si durere. Femeile sunt cele asupra carora aceste traume post-despartire se abat cel mai mult.

 

Dupa o despartire oamenii au tendinta de a se izola de restul lumii, de a se inchide in ei, de a se rupe de realitate de teama confruntarii cu aceasta. Se spune ca ciocolata este medicament pentru suflete. Asa si este! Ciocolata are in compozitia s-a incrediente care stimuleaza hormonii fericirii (serotonina) din activitatea cerebrala, astfel ajuta persoana implicate sa treaca mai usor peste momentele grele.

 

Se spune ca femeia sufera mult mai intens in primele 3-6 luni de dupa despartire, momente in care durerea este atat de profunda incat daca ar pica tavanul in cap ar fi mult mai usor si ca barbatii ar suferii mult mai mult dupa aceasta perioada de 3-6 luni.

 

Acestia par ca s-ar bucura intens de viata in acea perioada, ar avea parte de cele mai tari partide de sex, cele mai fierbinti nopti, cele mai distractive momente, insa cand s-au trezit la realitate si si-au dat seama ca dupa toata aceasta tornado de fericire, acasa nu ii mai asteapta nimeni ii acapareaza durerea si disperarea.

 

Femeia insa, odata ce a trecut peste acea perioada, isi ofera sansa pentru fericire, isi ofera libertatea de a trai din nou si isi deschide inima spre o noua iubire.

 

Suferinta persista de la 3 luni pana la 1 an in functie de persoana si de cat de implicata a fost emotional in acea relatie de cuplu. O persoana detasata, independenta, este cel mai putin afectata de suferinta post-despartire.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *