Search for content, post, videos

Trasaturile care arata ca barbatul este bun de insuratoare

O femeie care are o relatie cu un barbat ce nu dispune de toate aceste trasaturi nu ar trebui sa se grabeasca la altar, caci el nu este inca suficient de matur pentru a-si asuma acest angajament pe viata.

 

1. Are un loc de munca stabil sau cel putin un istoric profesional coerent

 

Relatiile cu barbati rebeli, neconstransi de niciun fel de obligatii, sunt ideale pentru adolescenta si pentru perioada 20-25 de ani. Insa daca el are 30 de ani si inca nu este capabil sa-si mentina pe o perioada mai lunga de timp locul de munca sau inca nu stie ce vrea sa faca pe plan profesional, orbecaind in stanga si in dreapta, neavand niciun fel de stabilitate materiala (nici macar minima – ex. sta cu mama lui), atunci acel barbat nu este pregatit de insuratoare. Mai mult, este total contraindicat ca o femeie sa ia de sot un astfel de barbat.

 

Istoricul profesional al unui barbat spune multe despre el. Nu trebuie sa fie un mare neurochirurg sau un director de banca pentru a fi potrivit de insuratoare! Insa trebuie sa aiba o anume constanta pe plan profesional. Acest lucru denota disciplina si responsabilitate in viata de zi cu zi, asadar, implicit si in relatia de cuplu.

 

2. Se descurca singur in casa

 

Nu trebuie sa fie un maestru bucatar sau vreun maniac cu curatenia in casa, insa trebuie sa fie capabil sa-si intretina singur locuinta (indiferent ca e proprietatea lui, ca e inchiriata sau ca e detinuta cu inca cineva). O femeie nu trebuie sa se casatoreasca cu un copil, cu un barbat de care trebuie sa aiba grija ca o mama, ci cu un barbat care se poate descurca de unul singur in casa: sa cumpere cele necesare pentru trai, sa stie sa bage o masina la spalat si sa fie capabil sa foloseasca aragazul in scop culinar.

 

Un barbat care stie sa se descurce singur in casa este constient de responsabilitatile casnice. Stie cat timp necesita ingrijirea minimala a casei, a frigiderului, motiv pentru ca nu se va comporta ca un copil razgaiat cand va fi solicitat sa faca ceva in casa de catre partenera. Mai mult, se va oferi el sa faca treburi in casa, pentru ca isi da seama ca aceasta inseamna „munca de echipa in cuplu” pentru un trai implinit in doi.

 

3. A stat departe de parinti (reali sau surogati)

 

Aceasta trasatura este strans legata de cea de la punctul doi. Un barbat care inca sta cu mama sau inca depinde de ea sa se descurce nu este bun de insuratoare, caci sotia va fi nevoita sa ia locul mamei si sa continue sa-l creasca. Mai mult, „baiatul mamei” implica si faptul ca mama lui este, in general, destul de intruziva in viata fiului ei, iar acest factor aproape sigur isca certuri intre soacra si nora.

 

Insa nu e vorba doar de dependenta de mama. Poate fi vorba si de dependenta de sora sau de vreo alta ruda (femeie sau barbat) fara de care el nu s-ar descurca. Chit ca sta de unul sigur, toate treburile in casa si propria-i viata trebuie sa fie organizata in mod exclusiv de el, nu de alte prezenta protective din jurul lui.

 

4. Are propria lui viata

 

Asta implica tot: de la un loc de munca, la perspectiva unei cariere, la un cerc de prieteni apropiati, la preferintele proprii, la hobby-urile lui. Practic, este vorba de un barbat care este cat de cat constient de ce-i place si ce nu, de ce accepta si ce nu, de ce-si doreste si de ce nu-si doreste, astfel incat sa exista o traiectorie relativ clara care sa se muleze pe traiectoria femeii care-l ia in considerare ca sot. Aceasta traiectorie nu trebuie sa fie rigida, adica de neclintit, dar nici de plastelina. Este vorba de coloana vertebrala si de capacitatea de a analiza toate informatiile primite din exterior fara a fi influenta orbeste.

loading...
<

1 comment

 • <cite itemprop="author">miha</cite>

  O sansa deosebita pentru
  cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la
  domiciliu. Castiguri de 300 de dolari lunar! Trebuiesc doar cunostinte minime
  de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet..Oferta este foarte
  serioasa.Pentru detalii trimite info la adresa

  miha_michelle2002@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *