Search for content, post, videos

Tot ce nu ai stiut vreodata despre prezervative

Acum gasesti prezervative de cumparat peste tot. De toate culorile, aromele si pentru toate marimile. Sunt sigura insa ca nu stiai ce istorie controversata, interesanta si un pic amuzanta se ascunde in spatele prezervativului.

Acesta este folosit de mai bine de 6000 de ani, pornind de la ,,primitivul” intestin de oaie pana la ,,prezervativul invizibil”. Prezervativul are intr-adevar o poveste fascinanta.

Pentru o perioada de timp in secolul al XVI-lea a existat prezervativul croit din stofa… Stiu, parca-i greu de imaginat cum il poti folosii cum te poate afecta pe tine utilizarea acestuia, insa acesta era croit pe masura clientului si era menit sa-l protejeze de bolile venerice, in special de ,,caria frantuzeaca”, adica sifilisul asa cum il stim noi astazi.

Chinezii si japonezii sunt cei mai curajosi. De fapt, chinezoaicele si japonezele sunt cele mai curajoase! De ce? Pentru cu acestia alegeau sa foloseasca prezervative din hartie de matase unse cu ulei sau materiale rigide de-a dreptul precum carapacea de broasca testoasa sau pielea…

Productia in masa a prezervativului a inceput in 1843, dar asta nu l-a oprit pe Casanova in secolul XVIII sa-si faca nebuniile lui. Acesta afirma deseori ca are nevoie de o bucata de piele moarta pentru a se simti viu, intrucat folosea intestine din oaie atunci cand avea contact sexual cu o domnisoara sau doamna norocoasa. In secolul XIX lucrurile se schimba si avem parte de vanzarea masiva a prezervativelor, ajungandu-se la un moment dat chiar si la vanzarea de astfel de produse cu chipul reginei pe ele.

In prezent se efectueaza teste pentru a renunta cu totul la prezervativul din latex, cel pe care-l stim cu totii astazi. Noul produs care se pare ca-l va inlocui este un gel inodor si incolor, care ofera protectie impotriva maladiilor cu transmitere sexuala.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *