Search for content, post, videos

TOP Cele mai enervante cuvinte de despartire

A fi lasat de iubit este dificil, fara doar si poate, dar adesea este la fel de greu sa te desparti pe partener, chiar daca tu esti cea care ia aceasta initiativa.

Nu exista niciun discurs potrivit sau recomandat pentru a face o despartire mai usoara, dar sunt cateva afirmatii total contraindicate pe care nu ar trebui sa le rosteasca nimeni.

Unele sunt pure clisee, altele cuvinte cu subinteles care spun, de fapt, un adevar, altele pur si simplu rabufniri nevrotice – cam astfel se impart replicile spuse in momentul unei despartiri. Oricum ar fi, multe sunt detestabile si, chiar daca ne-au fost rostite in fata la un moment dat (sau prin telefon, mesaje sau emailuri), nu ar trebui sa apelam la ele.

Asadar, iata cele mai nepotrivite cuvinte spuse la despartire:

1. „Nu te-am iubit niciodata”, care merge mana in mana cu „As vrea sa nu te fi cunoscut niciodata” – aceste ganduri sunt doar rabufniri de moment. Dupa ce se linistesc apele, cel care le rosteste isi va da seama de cat de patetic a fost.

2. „Mai bine sa fim doar prieteni”, care suna si mai rau atunci cand adaugi si „Dar nu se schimba nimic” – nu exista prietenie adevarata dupa o relatie plina de pasiune.

3. „Sper sa mori singur”, sau variantele mai usoare: „O sa-ti para rau” si „Nu stii ce pierzi” – chit ca o sa regrete, lasa-l sa-si dea seama singur. Pe de alta parte, poate nu realizeaza pe moment cel care pune capat unei relatii, dar cu siguranta este constient de ce pierde.

4. „Nu exista nimic care sa te faca sa te razgandesti?” – sa implori in astfel de momente este nedemn.

5. „Nu e vorba de tine, ci de mine. Tu meriti ceva mai bun”.

6. „Trebuie sa ma mut? Eu unde o sa stau?” – da, normal ca unul trebuie sa se mute si asa este cel mai bine. Pe romaneste, las-o moarta!

7. „Am nevoie de spatiu. Nu stiu ce-mi doresc” – este o afirmatie mult prea vaga si lasa loc la interpretare. Te duce mai mult cu gandul la o separare temporara, nu la o despartire in toata regula. Cel care spune asta ofera, practic, sperante desarte. Un unele cazuri, chiar vrea sa ofera speranta din pur egoism, pentru a-si lasa o portita deschisa la cel parasit.

8. „Parintii mei oricum nu te-au placut niciodata” – si ce rost are sa mai spui asta acum??? Serios!

9. „Te iubesc de fapt. Doar ca nu mai sunt indragostit/a de tine” – singurul lucru pe care il obtii dupa o astfel de afirmatie este replica: „Si eu ce sa inteleg din asta?!”. Nu folosi cuvintele „dragoste” sau „iubire” in astfel de formulari atunci cand te desparti de cineva.

 

loading...
<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *