Search for content, post, videos

TOP 4 cele mai frecvente probleme in relatia de cuplu si cum sa scapi de ele

Nu exista relatie de cuplu fara probleme, iar atunci cand dai de ele este indicat sa stii cum sa le gestionezi. Iata 4 din cele mai frecvente probleme intre parteneri si 4 moduri de a scapa de ele.

Cuplurile de succes nu sunt cele care nu au intampinat probleme in relatie, ci cele care au stiu sa faca fata tuturor impedimentelor care stateau in calea fericirii lor, sustine terapeutul Mitch Temple. El a identificat 4 din cele mai comune probleme care apar in relatii si ne vine in ajutor si cu sfaturi pretioase pentru a le diminua.

1. Problema relationala: comunicarea

 

Aproape toate cuplurile au parte de probleme de comunicare, intr-un anumit punct al relatiei. De altfel, este dificil sa comunici cu partenerul, si acesta cu tine, cand iti stai cu telefonul mobil in brate si cand ai ajuns acasa sau cand te uiti pierdut la televizor.

O solutie la aceasta situatie este sa va faceti o „agenda de intalniri”, chiar daca rendez-vousurile au loc chiar in casa. Este bine sa stiti ca intre ora 19.00 si 21.00 va petreceti timpul impreuna, nu impreuna si separat in fata televizorului. Poate parea stupid, dar cuplurile au deseori nevoie de o mai buna organizare pentru a comunica mai bine. Odata ce ajungeti fata in fata, aveti grija la mesajul transmis prin limbajul trupului. Daca va mancati unghiile, va jucati cu parul, cu telefonul sau priviti in alta parte este de la sine inteles ca transmiteti mesajul ca va plictisiti si ca ati vrea sa faceti orice altceva inafara de a sta cu persoana iubita.

 

 

2. Problema relationala: sexul

 

 

Iubirea intre doua persoane nu asigura compatibilitata sexuala, spune terapeutul sexual Mary Jo Fay. In opinia ei, cand lucrurile nu decurg bine in par principalele doua cauze sunt lipsa de constientizare a necesitatii sexului si a momentelor de intimitate, dar si lipsa educatiei sexuale.

Solutia este mobilizarea. Si ce daca sunteti obositi? Daca stii ca ai o ora libera impreuna cu partenerul nu o petreceti separat, ci in par. Suprinde-l cu una scurta inainte de a pleca la serviciu, sau o partida de dupa-masa sambata. In loc sa va ocupati timpul cu a face nimic impreuna, mai bine faceti sex. Este, asadar, nevoie de mobilizare.

 

 

3. Problema relationala: banii

 

Banii nu aduc fericirea, dar o intretin, spune o vorba inteleapta. Cand finantele sunt, insa limitate apar frustrarile persoanele si profesionale care se rasfrang adesea asupra relatiei de cuplu. In astfel de momente, ajuta doar rabdarea si atitudinea ca „Orice ar fi, o scoatem la capat!” Odata ce v-ati inarmat amandoi, sau cel putin unul dintre voi cu tarie psihica, faceti o lista pe care sa treceti fiecare cheltuiala lunara, de la cele ale casei, la vicii (daca aveti) precum fumatul si la alte obiceiuri care necesita bani. Faceti un calcul realistic si taiati acolo unde puteti. Foarte important! Efortul de a reduce din cheltuieli trebuie depus de amandoi, in masura cat de cat egala. Nu este normal ca unul dintre parteneri sa reduca tigarile la un pachet fumat la 2 zile, iar celalalt sa continue sa fumeze doua pachete pe zi si sa se duca cu taxiul la munca.

 

 

4. Problema relationala: nu mai faci fata treburilor zilnice

 

Te scoli dis de dimineata, pleci la serviciu, te intorc dupa ora 18.00 si atunci trebuie sa te duci sa platesti si unele facturi, sa faci de mancare, sa strangi dupa partener sau dupa copii si sa bagi si o masina de rufe la spalat. Sunt sanse mari sa nu reusesti sa le faci pe toate, iar daca partenerul sau partenera este delasator/delasatoare, cel mai probabil vor aparea stari conflictuale in relatie si frustrari, atrage atentia Paulette Kouffman-Sherman, autor al cartii „Dating from the Inside Out: How to Use the Law of Attraction in Matters of the Heart”.

Solutia vine iarasi din comunicare. Amandoi partenerii trebuie sa fie sinceri mai ales cu ei insisi. Cel delasator trebuie sa-si recunoasca delasarea, iar cel care face toata treaba in casa trebuie sa-si marturiseasca frustrarile. Ca sa evitati o cearta majora cu reprosuri, ambii parteneri ar trebui sa treaca pe foaie, fizic, ceea ce fac zilnic si la final sa confrunte listele. Va fi cu siguranta un moment de luminare. Daca partenerul delasator iubeste cu adevarat si ii pasa de celalalt, atunci lucrurile se vor schimba.

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">narcisa</cite>

    Într-adevăr problemele enunțate mai sus își pot face aparița la un moment dat în cadrul oricărui cuplu. Citind diferite articole, am mai găsit și altele care mi-au atras atenția. Ca de exemplu:http://www.marian-rujoiu.ro/probleme-in-cuplu-si-solutii/ și consider că merită citit deoarece ne ajută foarte mult în ceea ce privește problemele de cuplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *