Search for content, post, videos

TOP 10 mituri despre infidelitate care te vor da cu siguranta peste cap

Cel mai intalnit mit despre infidelitate este ca doar barbatii insala, femeile sunt doar inselate. FALS! Cu totii inselam, femei si barbati deopotriva, iar in multe dintre cazuri motivele pentru care calcam stramb nu difera atat de mult pe cat am crede.

 

Adevarul este ca oricare dintre noi, femei sau barbat, poate “cadea in ispita” macar o data in viata. Pe de alta parte, atunci cand relatia se stabilizeaza foarte mult, eventual chiar ajunge la casatorie, cea mai mare provocare apare atunci cand unul dintre parteneri cauta, in afara casniciei, o conexiune emotionala sau sexuala cu o alta persoana. In lipsa unei comunicari deschise intre parteneri, apar o multime de preconceptii gresite cu privire la infidelitate. Mai mult, oamenii barfesc mult, iar actele de infidelitate ajund, adesea, la urechile multor persoane care nu au nimic de-a face cu cei doi parteneri care se confrunta cu aceasta problema. Atunci toti isi dau cu parerea, spun unde a gresit cel care a inselat sau cel care a fost inselat, ca si cum ar fi atotstiutori intr-o chestiune care nu-i priveste. Din toata vorbaria asta au aparut miturile despre infidelitate, mai exact acele preconceptii pe care multi le iau de bune. Iata cele mai frecvente dintre ele!

 

10. Odata ce s-a descoperit aventura, relatia nu va mai fi niciodata la fel

 

Aventurile extraconjugale au loc si oamenii isi revin! Intr-adevar, ideal ar fi fost sa nu fi avut loc niciodata actul de infidelitate, dar exista si relatii in care partenerii isi revin emotional – atat cel insalat, cat si cel care a inselat. Exista chiar si relatii de succes, in care actul de infidelitate al unui, regretul acestuia si eforturile amandurora de a-si reveni au facut ca legatura emotionala dintre parteneri sa fie mai puternica, mai vie si mai profunda. Totul tine de ceea ce-si doreste fiecare partener – daca vrea cu adevarat ca relatia sa contine, daca considera ca merita – si de nivelul de maturitate al fiecaruia. De regula, pentru ca relatia sa nu se duca pe Apa Sambetei, toate elementele trebuie sa se regaseasca la ambii parteneri concomitent. Acest mit potrivit caruia dupa ce afli de aventura, relatia nu va mai fi niciodata la fel are un sambure de adevar, dar tineti minte ca durerea in doi poate fi un fundament mai puternic pe care poti construi ceva decat fragila si fugara fericire in doi.

 

9. Multi dintre cei care insala sunt nefericiti in casnicie

 

Un studiu efectuat recent in SUA a aratat ca 56% din barbatii si 34% din femeile care au inselat erau destul de multumiti de casniciile pe care le aveau. Ce-i drept, destul de multumiti nu inseamna cu adevarat fericiti, dar nu intampinau probleme majore de alienare incat sa simta nevoia de suport emotional si sexual in afara relatiei de cuplu. Asadar, chiar si persoanele multumite de casnicie pot insela, iar nefericirea nu este singurul garant al infidelitatii.

 

8. Intr-o casnicie, infidelitatea nu are legatura cu sexul, ci cu problemele maritale

 

Uneori, lucrurile sunt asa cum par. Sexul este sex si atat. Multi barbati insala doar pentru sex si exista si femei, mai putine ce-i drept, care calca stramb in casnicie doar pentru placere sexuala. Intr-adevar, multe dintre actele de infidelitate sunt comise pe fondul unor neajunsuri emotionale in relatie, dar sunt si altele care sunt comise din pura nevoie de placere sexuala.

 

7. Nu se numeste “inselat” daca nu implica si sex

 

Inselatul nu are atat de mult de-a face cu sexul pe cat crede majoritatea, decat in cazul in care a fost pur si simplu o aventura de-o noaptea, de un orgasm, urmat de imbracat si mers acasa langa iubit/a. Dar, dincolo de aceasta situatie, doar pentru ca nu s-a ajuns intre asternuturi nu inseamna ca o legatura amoroasa cu o alta persoana nu echivaleaza cu inselat. A te satura cu altcineva decat cu partenerul se pune ca insela, a face sex oral sau a primi sex oral de la altcineva decat partenerul este inselat si chiar a cocheta si sa sustine o legatura verbala si emotionala cu o persoana luni la rand poate echivala, uneori, cu inselatul sau, macar, cu preinselatul. Pana una alta, daca ai afla ca partenerul tau a stat treaz aproape toata noapte vorbind la telefon, pe internet sau trimitand si primind mesaje de la o alta persoana, ascunzandu-te de tine, nu ai considera ca este ceva putred la mijloc? Atata timp cat ai o legatura emotionala si fizica ce se poate asemana cu ceea ce ai in relatia de cuplu si chiar o preferi pe aceea in locul aceleia din relatie inseamna ca exista o forma de inselat in ecuatie.

 

6. Aventurile extraconjugale se rezuma la atractia sexuala

 

Da, sunt relatii extraconjugale care pornesc strict din nevoia de sex, dar sunt altele care se nasc dintr-o nevoie emotionala pe care partenerul nu o mai satisface. Intr-adevar, ar trebui metode de a rezolva problema in cuplu, nu in afara lui, cu o alta persoana, dar in multe dintre cazuri nu se intampla asa, ci se ajunge la inselat. Aceasta situatie este intalnita si la barbati, si la femei, cele din urma fiind cele mai predispuse la a insela din motive emotionale, din lipsuri sufletesti pe care le sufera in relatia oficiala.

 

5. Aventurile amoroase au loc din cauza problemelor in casnicie

 

Adevarul este urmatorul: toate casniciile au problemele lor. Dar nu se ajunge la infidelitate din cauza acelor probleme, ci din cauza incapacitatii partenerilor de a-si rezolva problemele respective. Faptul ca relatia de cuplu este incercata de dispute si neintelegeri nu este o scuza pentru inselat.

 

4. Cel care insala o data o va face din nou

 

Intr-adevar, exista acele persoane care parca insala patologic, fara sa se poata abtina, care calca stramb mereu si care, chiar daca le pare rau dupa, o comit din nou. Dar sunt totusi putine acele persoane. Pentru multi, o aventura este o aventura si nu se ajunge la mai multe, cu atat mai putin daca afla partenerul. Infidelitatea are legatura cu situatie emotionala si sexuala (pentru ele merg mana-n mana) a persoanei care insala si a relatiei. Odata identificata cauza care a dus la infidelitate, acceptarea ei si depasirea ei, o relatie poate reveni pe fagasul normal, iar cel care a inselat sa nu mai calce stramb niciodata. Ce-i drept, insa, este ca cel care a inselat va ramane vesnic cu eticheta pus pe frunta, chiar daca partenerul sau partenera inselat/a nu ii va mai scoate niciodata ochii pentru ce a facut.

 

3. Ai inselat, ia-ti “Adio!” de la casnicie

 

Cat se poate de fals! Nici macar jumatate din casniciile incercate de infidelitate se destrama prin divort. Astfel ca cealalta jumatate supravietuieste inselatului si merge mai departe. Acest lucru presupune, intr-adevar, eforturi pentru redobandirea increderii si restabilirea intimitatii intre cei doi parteneri. Cea mai comuna cauza de divort nu este inselatul, ci alienarea. Peste 55% din casnicii se destrama pentru ca partenerii nu mai sunt capabili sa-si vorbeasca, sa-si comunice, ajungand sa stea, mai degraba, ca doi colegi de apartament care-si impart cheltuielile in loc de a fi, cu adevarat, soti.

 

2. Amantul sau amanta este intotdeauna o persoana mai atragatoare decat sotul sau sotia

 

Nu neaparat! In unele cazuri, cel care insala “prinde ce-i este la indemana”, “mai disponibil”, nu neaparat ce este mai atragator sau mai tanar. Intr-adevar, cu cat cel care insala inainteaza in varsta, mai ales daca este barbat, tinde sa aleaga o amanta mai tanara si mai atragatoare, dar aceasta tendinta nu este litera de lege.

 

1. Aventurile amoroase au loc pentru ca barbatii sunt intr-o aventura continua

 

Fals. Adesea, in aventuri amoroase sunt implicate persoane care nu cautau asta in mod expres, care nu se gandeau “Vreau sa cunosc pe altcineva”. Din acest motiv, in majoritatea cazurilor, exista o singura aventura extraconjugala, cu alte cuvinte, cel care a inselat a facut-o cu o singura persoana.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *