Search for content, post, videos

TOP 10 lucruri pe care iubitul nu trebuie sa le stie despre “fostul”

Sinceritatea este un pilon esential al relatiilor de cuplu, dar prea multa strica, mai ales cand este vorba de detalii referitoare la fostul iubit. Iata zece vorbe pe care o femeie nu ar trebui sa le rosteasca despre fostul iubit in fata actualului partener!

 

1. Nu spune: “Toata lumea il indragea”

 

Mai ales la inceputul relatiei, un barbat nu trebuie sa stie ca concureaza in materie de viata sociala cu fostul partener al iubitei sale. Chiar daca fostul era un tip foarte placut, sociabil, o companie desavarsita in public, actualul partener nu trebuie sa stie asta, motiv pentru care femeia nu trebuie sa spune in veci “Toata lumea il indragea” sau “Toti il placeau”. Daca pe actualul partener il roade totusi curiozitatea sa afle cum era vazut fostul in grupul de prieteni al iubitei sale, ea ar trebuie sa se limiteze la a spune “Unii il placeau, altii doar il agreau. Oricum, nu l-au cunoscut chiar atat de bine ca om”.

 

2. Nu spune: “Castiga bine”

 

Se stie bine ca barbatii au o sensibilitate sporita cand vine vorba de cat castiga ei, dar si alti barbati. Iar cand acel alt barbat este chiar fostul iubit al actualei partenere, lucrurile se complica. Daca fostul chiar facea mai multi bani, femeia ar trebui sa pastreze pentru sine aceasta informatie, sa nu ii spune actualului partener ca cel din urma avea un venit mai mare decat al lui pentru ca il va face sa se simta incompetent. In loc sa spuna “Castiga bine”, mai bine spune “Avea un salariu normal. Oricum, nu salariul conteaza intr-o relatie in care doua persoane se iubesc”

 

3. Nu spune: “Mi-a frant inima”

 

Sfarsitul unei relatii nu este mai niciodata unul placut, iar o imagine per ansamblu asupra fostei relatii trebuie sa o aiba actualul iubit. Dar acestuia nu trebuie sa I se spuna cat de mult a suferit actuala lui iubita dupa fostul, pentru ca ii va crea senzatia ca traieste intr-o relatie cu prea mult bagaj adus de catre ea. Mai mult, daca o femeie marturiseste iubitului ei ca fostul i-a frant inima marturiseste tacit si ca se mai gandeste la el si ca inca o doare sufletul, iar niciun barbat nu vrea langa el o femeie care sufera in tacere din cauza fostului. Asadar, in loc ca ea sa spuna “Mi-a frant inima”, mai bine spune un adevarul universal valabil: “Toti am fost raniti, toti le-am avut pe ale noastre si am trecut peste ele”.

 

4. Nu spune: “O duce de minune”

 

Daca cumva un barbat intreaba el insusi sau este pus in situatia sa afle cum o duce fostul iubit al partenerei sale in prezent, el nu trebuie sa auda raspunsul “O duce de minune” sau “Ii merge bine” chiar din gura partenerei, pentru ca astfel ea da de inteles ca inca mai tine legatura cu el, in mod constant chiar. Cel mai bun raspuns este “Nu mai stiu nimic de el demult, dar banuiesc ca o duce bine”.

 

5. Nu spune: “M-a adus odata aici”

 

Chiar daca intamplarea face ca femeia si iubitul ei sa ajunga intr-un loc in care ea a mai fost cu vechiul iubit, ea nu trebuie sa spune nici in ruptul capului ca fostul a adus-o acolo la un moment in relatia lor, cu atat mai putin daca actualul partener a dus-o in acel loc ca sa ii faca o surpriza. Daca totusi simte nevoia femeia sa spuna ceva care sa demonstreze ca ii este familiar locul, de teama sa nu se dea de gol cand se va duce la baie fara sa intrebe unde este sau daca o recunoaste cineva, este indicat ca ea sa spuna: “Cred ca am mai trecut o data pe aici, dar nu mai stiu cu ce ocazie”

 

6. Nu spune: “El mi-a cumparat asta”

 

Dupa o relatie de lunga durata ramai, invariabil, cu unele lucruri materiale, precum un lantisor, o rochie sau poate chiar un fotoliu cumparat impreuna cu iubitul sau primit de la fostul partener. Insa actualul partener nu trebuie sa stie ca el sta atat de confortabil fix in fotoliul cumparat de fostul sau ca acel colier care vine de minune iubitei lui a fost un cadou din partea fostului. Chiar daca este imposibil, barbatilor le place sa creada ca ei au fost primii si ca inaintea lor nu a mai trecut nimeni pe acolo. Daca totusi el o intreaba pe ea de unde are un anumit accesoriu sau o mobila mai aparte, ideal este ca femeia sa-i raspunda: “Vechitura asta?! O am de ani de zile…”

 

7. Nu spune: “Planuiam impreuna cu el sa…”

 

Orice cuplu, inclusiv acelea care s-au destramat, a planificat la un moment dat ceva: o excursie impreuna, o cina undeva, un film vechi pe care voiau sa il vada impreuna, dar n-au mai apucat sa-l vizioneze, un Craciun impreuna, redecorarea apartamentului si asa mai departe. Insa, asa cum exista planuri facute si nerealizate in vechile relatii, si in cuplurile formate mai recent trebuie sa exista planuri proprii. Asadar, daca actualul iubit ii spune partenerei sa plece impreuna in vacanta in Portugalia, poate chiar tara in care voia sa mearga cu fostul, ea nu trebuie sa spuna “Planuiam cu X sa mergem”, ci “Serios?! Intotdeauna mi-am dorit sa vizitez Portugalia!”

 

8. Nu spune: “Era un tip foarte amuzant”

 

Barbatii adora sa faca femeile sa rada, iar orice femeie de pe planeta cauta “un barbat cu simtul umorului”. Mai mult, fiecare barbat are impresia ca glumele lui sunt cele mai bune, motiv pentru care nu vrea sa stie ca un altul este mai amuzant decat el, cu atat mai mult fostul. Este aceeasi situatie ca la salariu. Actualul nu trebuie sa stie ca fostul era mai amuzant, in opinia iubitei sale actuale, sau ca acesta castiga mai multi bani decat el. Daca cumva el este pus in situatia sa afle cat de haios era fostul, ea, actuala iubita, trebuie sa spuna “Este cel mai amuzant barbat pe care l-am cunoscut” (chiar daca strecoara astfel o mica minciuna).

 

9. Nu spune: “Se batea des cu altii”

 

Niciun barbat nu vrea sa-si imagineze ca, la un moment dat in viitor, fostul iubit al actualei partenere se va intoarce sa se lupte pentru ea. Mai mult, spiritul competitiv si testosteronul crescut al barbatilor fac ca acestia sa nu agreeze barbatii despre care afla ca nu se dau in laturi de la batai sau, mai rau, au cine stie ce centura la cine stie ce forma de arte martiale. Iar femeia de langa el nu trebui sa ii dea apa la moara sugerandu-i ca fostul avea o fire impulsiva printr-o povestire de tipul: “Eram intr-un bar la un moment dat cu X si unul s-a dat la mine ca un melteam. X s-a enervat teribil si l-a batut mar”. Mai bine femeia spune cu sinceritate: “Imi place ca barbatul sa ma protejeze, dar fara sa se ia la bataie cu altii”.

 

10. Nu spune: “Era bun/prost la pat”

 

Chiar daca ii ucide curiozitate, un barbat nu trebuie sa stie cat de bun sau prost era la pat fostul partener al iubitei sale. Indiferent daca fostul era bun sau rau, relatia are de pierdut. Un barbat care afla de la iubita lui ca fostul acesteia era prost la pat se intreaba automat “De ce naibii ai stat atata timp cu el?” Daca el afla ca fostul era bun la pat, atunci o sa apara frustrarile personale si o sa-si puna mereu intrebarea daca el este mai bun decat celalalt. Cel mai bun raspuns la intrebarea “Cum era fostul la pat” (intrebare pe care un barbat adevarat nu o pune niciodata) este “Am avut si momente bune si momente proaste”.

 

loading...
<

2 comments

  • <cite itemprop="author">Cristina</cite>

    dar daca ar spune adevarul?

  • <cite itemprop="author">Cristina</cite>

    avea mai multi/putini bani , era/nu era amuzant , o avea/sau nu mai mare , era/sau nu mai bun la pat. nu credeti ca este normal sa raspunzi daca esti intrebata?, sunt raspunsuri pe care toate femeile le stiu si doar un idiot ar accepta raspunsuri vagi si eschivari..si cu un idiot nu merita sa stai :)..parerea mea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *