Search for content, post, videos

Tipul de inselat pe care barbatii il iarta cu o mai mare usurinta

Exista duble standarde si in materie de inselat, arata un studiu recent care a stabilit stiintific faptul ca barbatii isi iarta cu o mai mare usurinta partenera care a cazut in plasa unui anumit tip de infidelitate.

O cercetare efectuata la Universitatea Texas din Austin (SUA) arata ca barbatii sunt de doua ori mai dispusi sa ramana cu partenerele lor dupa ce au fost inselati daca acestea au calcat stramb cu o alta femeie si nu cu un alt barbat. Pe de alta parte, o femeie isi va ierta mai usor iubitul daca a inselat-o cu o alta femeie decat daca a calcat stramb cu un alt barbat. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii americani dupa ce au analizat raspunsurile a 700 de persoane in materie de infidelitate.

Practic, barbati prezinta sanse cu 50% mai mari de a ramane in relatie cu o femeie care i-a inselat cu o alta femeie, in timp ce doar 22% din barbatii inselati cu alti barbati si-ar ierta iubita.

Cifrele arata ca, de regula, barbatii se simt cu adevarat amenintati de indiscretiile care le pun, intr-o forma sau in alta, sub semnul intrebarii masculinitatea si capacitatea reproductiva, spune Jaime C. Confer, coordonatorul studiului.

Totodata, barbatii tind sa considere aventura amoroasa a iubitelor lor cu alte femei ca „o oportunitatea de a se imperechea la randul lor cu mai multe femei in acelasi timp, satisfacandu-si astfel dorinta de a avea mai multe partenere, in ciuda implicarii intr-o relatie stabila”, adauga Confer.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *