Search for content, post, videos

Ti se poate intampla chiar tie! Topul celor mai frecvente motive pentru care se ajunge la divort

Potrivit unui nou studiu, realizat pe un esantion de cateva zeci de mii de oameni, exista o serie de motive principale pentru care se poate ajunge la divort.

Aceste motive depistate de soaciologi si psihologi sunt de departe intuitive, insa se pare ca din ce in ce mai multe cupluri la nivel mondial ajung in pragul divortului din cauza lor.

Mai mult decat atat, aceste motive par sa fie de cele mai multe ori invocate de femei, studiul subliniand faptul ca femeile sunt cele care ajung sa ceara divortul in numar mare, in ultima vreme.

Iar acest lucru este dat de faptul ca din ce in ce mai multe femei ajung sa fie independente atat din punct de vedere financiar cat si al carierei, incat sa-si dea seama ca, efectiv, nu are sens sa mai continue un mariaj doar din complezenta.

Aceasta evolutie a femeilor insa duce si la cele mai frecvente motive pentru care cuplurile ajung sa divorteze, rapoartele fiind cat se poate de graitoare.
1. Banii: Banii par sa fie principalul motiv pentru care se ajunge la divort. Fice ca barbatul intra in declin financiar si femeia are nevoie de o siguranta de acest gen, fie respectivul cuplu ajunge sa aiba foarte multi bani si atunci membrii isi pierd interesul unul in celalalt, banii sunt primul lucru care poate duce la divort.

2. Infidelitatea. Infidelitatea este al doilea cel mai frecvent motiv pentru care se ajunge la divort.

3. Violenta. In ciuda faptului ca violenta in familie este atribuita mai ales barbatilor, exista din ce in ce mai multe cazuri in care barbatii cer sa divorteze din cauza violentelor din familie.
4. Sexul. In orice mariaj, in proportie de 99%, incep sa apara probleme din punct de vedere sexual. Paradoxal insa, femeile sunt cele care ajung la concluzia ca este nevoie sa divorteze din cauza faptului ca si-aupierdut interesul fata de sot, din punct de vedere sexual. Majoritatea barbatilor rezolva lipsa sexului avand relatii extraconjugale.

Pe urmatoarele locuri se situeaza motive pe care psihologii le clasifica drept fiind neimportante si care apartin cuplurilor care au ajuns sa secasatoreasca din interes. Iar acele motive sunt:

lipsa comunicarii

schimbarea prioritatilor

lipsa implicarii in problemele casniciei

dependentele

inselarea asteptarilor

alte motive psihice sau emotionale

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *