Search for content, post, videos

Ti se pare ca seamana cuplurile casatorite? Iata de ce

Exista un motiv real pentru care cuplurile casatorite arata ca veri sau chiar frati si nu este o coincidenta.

Gandeste-te la cuplul tau casatorit preferat sau chiar la sotul tau si vei observa o asemanare fizica. Fie ca sunt obrajii rotunzi, nasul proeminent, aceeasi ochi calzi sau acelasi par brunet, le poti considera doar coincidente sau dai vina pe imaginatia ta, insa un nou studiu sugereaza ca exista un motiv adevarat pentru care indragostitii seamana intre ei.

Tindem sa fim atrasi de cei ca noi. Cuplurile casatorite seamana de cele mai multe ori datorita unei tendinte de a ne casatori cu cineva de aceeasi origine.

Pentru acest studiu au fost analizate 800 de cupluri cu origini diferite
Bazat pe informatiile oferite de acestia, au descoperit mai multe generatii de cupluri care sunt similare genetic decat se asteptau. Si mai suprinzator este faptul ca acest obicei se schimba. Pana mai curand, majoritatea oamenilor isi alegeau un partener din aceeasi comunitate cu ei, iar acea persoana avea de cele mai multe ori aceeasi origine.

Inca nu este clar de ce aceasta tendinta de a alege un partenerul cu trasaturi fizice similare devine din ce in ce mai intalnita, insa accesul la internet, globalizarea si migratia pot juca un rol important in aceasta schimbare.

Desi suntem din ce in ce mai putin predispusi sa ne alegem parteneri asemanatori, asta nu inseamna ca nu vom mai vedea cupluri care seamana. Intr-un studiu mai vechi, cuplurile au fost fotografiate in ziua nuntii si 25 de ani mai tarziu. Fotografiile au aratat faptul ca o data cu trecerea timpului, cuplurile incep sa semene intre ele.

Cercetatorii sunt de parere ca aceasta asemanare simbolizeaza fericirea cuplului si apropierea acestora, ceea ce ii face sa aiba aceleasi expresii faciale.

De exemplu, daca partenerul tau rade foarte des si te face si pe tine sa razi, amandoi veti avea riduri de expresie in jurul gurii. Acesta poate fi un semn bun deoarece studiile arata ca partenerii care rad impreuna, raman impreuna.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *