Search for content, post, videos

Telefonul mobil iti afecteaza viata sexuala! Ramai masca dupa ce vezi cum

Oamenii fac sex din ce in ce mai rar, iar o parte considerabila din vina o poarta noile dispozitive tehnologice de care, credem noi, ne bucuram, precum telefoanele mobile tip smartphone, dar si laptopurile, tabletele si iPad-urile.

Cati dintre voi nu si-au verificat e-mailurile sau profilurile de Facebook chiar inainte de culcare, deja bagati in pat? Desi ne ajuta viata de zi cu zi, de la comunicarea cu prietenii la activitatea de serviciu, intreaga evolutie tehnologica are si un mare dezavantaj: ne afecteaza viata sexuala.

Statistic, oamenii fac sex din ce in ce mai rar, cel putin comparativ cu acum cateva decenii cand nu dispuneam de toate gadgeturile moderne. Motivul? Nu ne deconectam de activitatea de munca sau de cea sociala nici macar atunci cand patrundem in dormitor. Avem mereu la indemana un calculator sau laptop, care adesea sunt lasate deschise toate noapte, iar telefoanele mobile tip smartphone le tinem la distanta de un brat de noi, langa pat. Astfel ca multi isi verifica e-mailurile, profilurile de Facebook sau Twitter, mesajele pe chat si alte aplicatii stand intinsi chiar in pat, langa persoana iubita, care adesea face chiar acelasi lucru. In felul acesta, nu reusim sa ne deconectam de ritmul de zi cu zi nici macar intre asternuturi, unde ar trebui sa ne odihnim si sa ne delectam cu placerile trupesti. Aceasta este o constatare pe care multi o pot verifica pe propria piele, caci traiesc astfel, dar a fost stabilita si stiintific de oamenii de stiinta britanici, incadrul unei Evaluari Nationale a Practicilor Sexuale si a Stilului de Viata, prin care au analizat tabieturile dinainte de culcare a peste 15.000 de oameni.

Concluzia: cu cat suntem mai dependenti de dispozitivele tehnologice moderne, cu atat facem mai rar sex, iar durata partidelor si implicarea personala in timpul acestora sunt mai scazute. Participantii la studiu, majoritatea cupluri relativ tinere, au marturisit ca fac sex de doua-trei ori pe saptamana. Comparand aceste cifre cu cele din 1990, constatam ca oamenii fac sex mai rar, caci aceeasi evaluare stabilea atunci ca media partidelor de sex pe saptamana este cinci.

De aici apar o multime de probleme de cuplu in relatiile de lunga durate, fie ele oficiale – casnicii, fie neoficiale – concubinaj.

Tehnologia ne influenteaza, fara doar si poate, felul de a fi in societate si ne determina aproape fara sa ne dam seama sa ne concentram mai putin, sa ne indepartam de persoanele apropiate noua.

Desi avansul tehnologic a permis o mai mare deschidere mintala, de gandire atat in randul femeilor, cat si a barbatilor, mai ales in ceea ce priveste practicile sexuale pe care suntem dispusi sa le incercam, in materie de relationare cu partenerii de cuplu a creat un regres care se manifesta atat pe plan sexual, cat si emotional.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *