Search for content, post, videos

Te-a inselat? Ghid practic de supravietuire pas cu pas dupa cruntele momente

Tocmai ai primit confirmarea: iubitul te inseala sau te-a inselat.
Este foarte probabil ca pe moment sa te simti dezorientata, nestiind incotro sa te intrepti si cum sa reactionezi. Daca in spate sunt ani de relatie si ai crezut ca tie nu ti se va intampla vreodata, este cu atat mai dificil. Ce urmeaza?

1. In astfel de situatii, cel putin la momentul zero, cel mai bine este sa nu faci nimic.

Nu te lasa prada impulsurilor oricat de mult ti-ai dori sa ii scoti ochii, lui sau amantei. Nu arunca cu smartphone-ul, nu iti face bagajele, nu o suna pe mama lui, nu “da vestea” pe Facebook tuturor celor 2000 de prieteni din lista! Mai tarziu s-ar putea sa regreti clipa de spontaneitate.

2. Daca simti nevoia sa discuti cu cineva, incearca sa nu fie din familie.

Inca este prea devreme sa te pronunti, cine stie unde te duce viitorul si sigur nu vrei ca peste ani „incidentul” sa fie subiect de gluma la cina de Craciun. Mai bine confeseaza-te unei prietene apropiate, e un pic mai sigur pentru propria-ti persoana.

3. Cand descoperi infidelitatea partenerului de viata este inevitabil sa nu iti pui problema motivelor care l-au determinat sa faca asta.

Poate nu esti la fel de frumoasa ca alte femei, la fel de inteligenta ori de buna la pat?
Stop, nu te blama si nu iti face scenarii! Oricat ar parea de greu, cel mai bine este sa-l intrebi direct pe inculpat ce l-a determinat sa savarseasa „delictul”. Nu garanteaza nimeni pentru sinceritatea lui, insa nu pierzi nimic incercand.

4. O tradare actioneaza asupra noastra precum o furtuna ce da nastere tuturor emotiilor negative de care suntem in stare: lipsa de incredere, furie, tristete, dezamagire, vina.
Nu incerca sa reprimi nimic din ceea ce ti se intampla, traieste-ti prezentul asa cum este, aceasta fiind singura modalitatea de a te vindeca sufleteste.
Bineinteles, nu e cazul sa iti strigi povestea in cele patru zari, dar nici nu lasa impresia ca esti fericita de intamplare, oricum nimeni nu te va crede.

5. Cand ajungi in punctul de acceptare a ceea ce ti s-a intamplat, ai face bine sa reflectezi putin.

De multe ori infidelitatea este un simptom al unei boli ce a bantuit cuplul, dar pe care l-ati evitat in mod constient sau nu.
Gandeste-te la ce va lipsea: distractia cu prietenii ca alta data, o viata sexuala dinamica, poate nu comunicati suficient? Indiferent daca te decizi sa ierti tradarea partenerului sau incepi o noua relatie este bine de stiut unde ai gresit.

In final, aminteste-ti ca nu esti singura persoana care a trecut, trece sau va trece prin infidelitatea in cuplu si ca nu intotdeauna depinde de tine ca lucrurile sa mearga bine.

Autor: Alexandra Matei

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *